Λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και σαλάμι για ορεκτικό και όχι μόνο.
- μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κ.γλ.
- αλατι 1/2 κ.γλ.
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 φλυτζάνι χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Υλικά
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- σαλάμι μπύρας 10 φέτες
Για την γέμιση
Μία υπέροχη συνταγή για γεμιστά ψωμάκια – μπομπάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και σαλάμι μπύρας. Υπέροχα και αφράτα ψωμάκια που λιώνουν στο στόμα. Με μία πεντανόστιμη γέμιση από μόνο δύο υλικά. Το τυρί κρέμα απογειώνει την γεύση και το σαλάμι μπύρας δίνει μία πικάντικη νότα.
Είναι μία φανταστική ιδέα για μπουφέ αλλά και για ορεκτικό. Μπορούμε όμως να τα φτιάξουμε και σαν μεζέ για να συνοδεύσουμε την μπύρα μας. Είναι πολύ εύκολη η συνταγή και η νοστιμιά της δεν περιγράφεται. Αυτά τα αφράτα ψωμάκια θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Δείτε ακόμα Αφράτα επαγγελματικά ψωμάκια από το Live Kitchen
Αν αντικαταστήσετε το σαλάμι μπύρας με γαλοπούλα θα γίνουν φοβερά ψωμάκια και για τα παιδάκια μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Ψωμάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και σαλάμι:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια σκεπάζουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος και περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το αλάτι, το αυγό, το σπορέλαιο και την μαγιά αφού έχει ενεργοποιηθεί. Τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Εκτέλεση για τα ψωμάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το σαλάμι μπύρας κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια κόβουμε ένα ζυμάρι σε μέγεθος μανταρινιού και το ανοίγουμε στην χούφτα μας σε πιτάκι. Στην συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης και κλείνουμε το πιτάκι σε πουγκί.
Το αναποδογυρίζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το αλείφουμε με το αυγό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη, Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά.
Tips για τα Ψωμάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και σαλάμι
Αν τα φτιάξετε για παιδιά προτείνω να χρησιμοποιήσετε σπιτικό σαλάμι συνταγή εδώ
και σπιτικό τυρί κρέμα συνταγή εδώ. Η δοσολογία αναλογεί σε 20 κομμάτια. Δεν πρέπει να τα παραγεμίσουμε γιατί θα σκάσουν. Η ζύμη γίνεται είτε με τα χέρια είτε στον γάντζο του μίξερ. Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή πραλίνα χωρίς ζάχαρη συνταγή εδώ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr