Συνταγή για ψωμάκια “μπαλόνι” ειδικά για σάντουιτς και ντονέρ. Αφράτα, χωρίς ψίχα που τα γεμίζετε με ό,τι θέλετε, σε μία γρήγορη και οικονομική συνταγή από τον Γιώργο Ζώλη.
- Γάλα φρέσκο 350 ml χλιαρό
- νερό 300 ml χλιαρό
- σπορέλαιο 40 ml
- μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλατι 15 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
Ατομικά ψωμάκια για γέμισμα φουσκώτα και αφράτα
Θέλετε να φτιάξετε ένα λαχταριστό σάντουιτς για το πρωί ή το μεσημέρι στο σχολείο; Θέλετε να απογειώσετε τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι ή να απολαύσετε ένα χορταστικό και γρήγορο βραδινό; Τότε ένα σάντουιτς ή ένα ντονέρ θα σας λύσει τα χέρια και το ψωμί, είναι το σημαντικότερο. Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά ψωμάκια για γέμισμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια για ντονέρ και σάντουιτς:
Μερίδες 19 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Θερμίδες 62 kcal
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Εκτέλεση για τα ψωμάκια για ντονέρ και σάντουιτς
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε λίγο. Θα ρίξουμε από πάνω το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε. Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι, το σπορέλαιο και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά στο μίξερ ή ζυμώνουμε για 5 λεπτά στο χέρι.
Βάζουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη για 40-50 λεπτά να φουσκώσει.
Στριφτά ζαμπονοψωμάκια
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Ζυμώνουμε λίγο ώστε να ξεφουσκώσει η ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων περίπου. Με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι, στρογγυλό, σε πάχος περίπου μισό πόντο. Τα αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Μεταφέρουμε τα ζυμαράκια σε ταψί με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε το ταψί χαμηλά στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια