Από τα πιο όμορφα αφράτα γλυκά λουλουδάκια ψωμάκια !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:200 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
λίγο αλάτι,
1 αυγό,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
περίπου 3,5 κούπες αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένο με 1 βανίλια
Δείτε ακόμα:Αφράτα ψωμάκια φούρνου τελεια για γεμισμα!
Βάζουμε στο μπολ το γάλα χλιαρό,την μαγιά,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τοποθετούμε το μισό αλεύρι σε άλλο μπολ,ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι τέλος το σπορέλαιο και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς κόβουμε κομμάτια και τα κάνουμε μπαλιτσες.
Δείτε ακόμα: Ψωμάκια με πουρέ πατάτας, τσένταρ και μπέικον
Αυτές της μπαλίτσες της τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και της σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ποτήρι μικρο και με το πάτο του βουτώντας το σε λάδι πατάμε στην μέση όλες της μπάλες.
Κόβουμε στην άκρη την καθεμία.
Της σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Υπέροχα βατραχάκια ψωμάκια για πάρτυ!
Τέλος της ξαναπατάμε με το ποτήρι στο άνοιγμα τους στην μέση που κάναμε,τοποθετούμε μέσα μαρμελάδα,αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!