Συνταγή για αφράτο ψωμί μπριός σε σχήμα αρκουδάκι για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι και το σχολικό κολατσιό που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Η τέλεια συνταγή για τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό, από τον Γιώργο Ζώλη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- νερό 150 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 16 γραμμάρια
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλατι 10-12 γραμμάρια
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- σπορέλαιο 50 ml
Υλικά
- ασπραδια 1
- Γάλα φρέσκο 20 ml
Για το άλειμμα
- ελιές 10-15
Για τη διακόσμηση
Αλμυρά κορνεδάκια για το παιδικό πάρτι και όχι μόνο! Από τη Γκολφω Νικολού
Τα παιδιά πολλές φορές γίνονται δύσκολα στο φαγητό και αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε ευφάνταστους τρόπους για να δοκιμάζουν φαγητά. Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Ζώλης ετοιμάζει για εμάς το πιο αφράτο ψωμάκι μπριός σε σχήμα αρκουδάκι για το παιδικό πάρτι αλλά και για τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψωμί μπριός σε σχήμα αρκουδάκι του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
700g all-purpose flour
200g warm milk
150g warm water
16g dry yeast
30g of sugar
10-12g of salt
1 egg and one yolk
50g seed oil
Coat
The white of one egg and 20g of milk
Pieces of olive to give characteristics
Bake resistances at 160 degrees in a hot oven for 30-35 minutes
Baking should be done on the first row of the oven
Εκτέλεση για το ψωμί μπριός σε σχήμα αρκουδάκι του Γιώργου Ζώλη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο αυγού και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε επίσης το αλάτι, το σπορέλαιο και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και λαδώνουμε με σπορέλαιο τον κάδο του μίξερ. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον λαδωμένο κάδο και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος για 40-45 λεπτά.
Έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Την ξεφουσκώνουμε για 1 λεπτό ζυμώνοντας. Κόβουμε δύο κομμάτια των 30 γραμμαρίων για αυτιά. Κόβουμε 4 κομμάτια των 60 γραμμαρίων για χέρια και πόδια. Κόβουμε ένα κομμάτι των 25 γραμμαρίων για μύτη. Κόβουμε ένα κομμάτι των 350 γραμμαρίων για κεφάλι.
Μπριός βουτύρου σε ρολά
Κρατάμε το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης που περισσεύει για το σώμα. Διορθώνουμε όλα τα κομμάτια και ξεκινάμε το στήσιμο. Ανακατεύουμε στο μπολ το ασπράδι με το φρέσκο γάλα για το άλειμμα. Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας βάζουμε το σώμα.
Κολλάμε στο σώμα το κεφάλι και αλείφουμε με το μείγμα με το ασπράδι. Τοποθετούμε στο κεφάλι τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια. Διακοσμούμε με ελίτσες για κουμπιά, μάτια και άλλα. Αλείφουμε με το μείγμα με το ασπράδι για να κολλήσουν καλά τα κομμάτια μεταξύ τους.
Με ένα τσιμπιδάκι δημιουργούμε τις λεπτομέρειες στο στόμα, στη μουσούδα κλπ. Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
Tips για το ψωμί μπριός σε σχήμα αρκουδάκι του Γιώργου Ζώλη
Η συνταγή γίνεται και στο μίξερ και στο χέρι. Στο χέρι ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15