Ενα αρκετα ελαφρα μαγειρεμενο φαγητο μα τοσο πεντανοστιμο και μυρωδατο.
Πυργακια μελιτζανας με στρωσεις κιμα κοτοπουλου και τυρι λιωμενο γκουντα.
Απολαυστε το!!!
- μελιτζάνα 1.100 γρ. φλασκες κομμενες σε χονδρες ροδελες
- κιμάς 750 γρ. κοτόπουλου
- κρεμμυδι 2 τριμμενα ξερά
- σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες σκελίδες
- πιπεριά 1 κομμενη σε μικρα καρε
- ντοματα 5 τριμμενες
- δυοσμος Λιγα φυλλαρακια ψιλοκομμενο
- μαιντανος Λιγο ψιλοκομμενος
- μπαχάρι 5-6 κοκους
- μοσχοκάρυδο 2-3 πρεζες τριμμενο
- κανελά 2-3 πρεζες τριμμενη
- ελαιολαδο
- αλατι
- πιπέρι
- νερό 50 ml για τσιγαρισμα κιμα
- γκούντα 250 γρ. τριμμενη
Υλικά
Εκτέλεση
Αφου εχουμε καθαρισει και πλυνει τις μελιτζανες τις κοβουμε σε χονδρες ροδελες μεσα σε λεκανη.
Προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και λιγο αλατι και με τα χερια μας τις ανακατευουμε πολυ καλα.
Σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε αντικολλητικη λαδοκολλα και αραδιαζουμε τις μελιτζανες.
Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν.
Τις αφαιρουμε και τις αφηνουμε κατα μερος.
Οσο ψηνονται οι μελιτζανες βαζουμε τον κιμα σε κατσαρολιτσα το νερο
και τον σωταρουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα και ασπρισει.
Κατοπιν προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο την πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι για 1-2 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια.
Κατοπιν προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες,
τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι τον μαιντανο και τον δυοσμο.
Προσθετουμε λιγο νερακι και σιγοβραζουμε μεχρι να γινει ο κιμας..εχοντας ομως και λιγα ζουμακια δεν τον θελουμε εντελως στεγνο.
Τελος προσθετουμε αλατι,μαιντανο, δυοσμο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
Παμε να στησουμε τα πυργακια τωρα.Βαζουμε σαν βαση μια ροδελα μελιτζανα,απο πανω μια κ.σουπας κιμα,πασπαλιζουμε με τυρι.
Σκεπαζουμε με αλλη ροδελα μελιτζανας,παλι κιμα παλι τριμμενο τυρι.
Σκεπαζουμε με μελιτζανα και κιμα χωρις να ριξουμε τυρι.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν οι μελιτζανες.Αν περισσεψει κιμας τον ριχνουμε ενδιαμεσα απο τις μελιτζανες στο ταψι.Πσπαλιζουμε απο πανω ολο το φαγητο με το τριμμενο τυρι
και το βαζουμε στον ζεστο μας φουρνο ισα να λιωσουν τα τυρια αφου το φαγητο μας ειναι ηδη μαγειρεμενο.
Σερβιρουμε το πεντανοστιμο φαγητο με σαλατα εποχης.
Πηγή: syntagestisgogosΕιδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά