Close
Ραβανί για το πασχαλινό τραπέζι

Μετά το αρνί, τις σαλάτες, τους μεζέδες και τα ψητά την Κυριακή του Πάσχα έχουμε ανάγκη και από σιροπιαστό γλυκάκι για να μας φύγει η γεύση του…αρνιού. Και εμείς σας προτείνουμε το ραβανί για το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι μπορούμε φέτος την Κυριακή του Πάσχα να φτιάξουμε ένα αφράτο και μέσα στην γλύκα ραβανί για το Πασχαλινό τραπέζι με ινδοκάρυδο.

    Υλικά

  • ζαχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού
  • νερό 3,5 φλιτζάνια τσαγιού
  • χυμός λίγες σταγόνες λεμονιού

Δείτε ακόμα Σπυρωτό ραβανί που δεν χρειάζεται μίξερ από τους Foodaholics

Είναι σκέτος αφρός και είναι απλά μέσα στην γλύκα. Το ινδοκάρυδο δίνει σε αυτό το ραβανί μία πολύ όμορφη μυρωδιά και φυσικά μία ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση. Έχουμε μία αδυναμία στα σιροπιαστά γλυκά και αυτό το ραβανί είμαστε σίγουροι ότι θα απογειώσει το πασχαλινό σας τραπέζι.

Ραβανί για το πασχαλινό τραπέζι

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Ραβανί για το πασχαλινό τραπέζι: 

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, μαζί με το νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά και αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ραβανί για το πασχαλινό τραπέζι_

Εκτέλεση για το ραβανί

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι το ψιλό και το μπέικιν πάουντερ. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη μαζί με τα αυγά για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες.

Αφού ανακατευτεί το μείγμα. προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με μισό φλιτζάνι γάλα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, κουτάλα – κουτάλα, σιγά σιγά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.

Ραβανί_ για _το_ πασχαλινό _τραπέζι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr