Ζουμερό ραβανί από την Τζένη Τσανακτσίδου με όλα τα μυστικά του για του Αγιαννιού που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
- αυγα 6 ίδιου μεγέθους
- ζαχαρη Μισό ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- σπορέλαιο 1 ποτήρι
- Σιμιγδάλι χοντρό 1 σακουλάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα
Υλικά
- νερό 4 ποτήρια του νερού
- ζαχαρη 4 ποτήρια
- λεμονι Χυμό από μισό
- βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό
Για το σιρόπι
Το σημερινό μας γλυκό θα μας ξυπνήσει τις πιο γλυκές μας παιδικές αναμνήσεις και η Τζένη Τσανακτσίδου θα συνεισφέρει σε αυτό. Το ραβανί της Τζένης λοιπόν, που είναι αφράτο και ζουμερό και μπορούμε να το φτιάξουμε τόσο για του Αγιαννιού όσο και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση.
Το ραβανί με το αρωματικό του σιρόπι, κλέβει σε κάθε μπουφέ την παράσταση κι εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα ακόμη και σαν κέρασμα με το καφεδάκι των καλεσμένων σας. Είναι πανεύκολο και με σίγουρη επιτυχία και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε και δεν θα πεταχτεί τίποτα!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ραβανί για του Αγιαννιού
Εκτέλεση για το Ραβανί για του Αγιαννιού
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει, χωρίς να χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε εναλλάξ το σπορέλαιο και το φρέσκο γάλα και χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις. στην μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά.
Δείτε ακόμα Πολίτικο ραβανί με κρέμα
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα και τον φούρνο. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πολύ καλά.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο ραβανί
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα απομακρύνουμε το σιρόπι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Το σιροπιαστό της Κυριακής: Εκπληκτικό ραβανί
Το αφήνουμε να λιώσει χωρίς να ανακατεύουμε και σιροπιάζουμε το ραβανί με μία κουτάλα σιγά σιγά. Δηλαδή, πρώτα αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι κάθε φορά και έπειτα συνεχίζουμε το σιρόπιασμα. Σιροπιάζουμε κρύο ραβανί με καυτό σιρόπι.
Tips για το Ραβανί για του Αγιαννιού
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί 26 ή 28.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr