Μετά το ψητό αρνί και τα κοψίδια την Κυριακή του Πάσχα, θέλουμε ένα γλυκάκι, να φύγει η γεύση από το κρέας. Σπιτικό και αφράτο, σιροπιασμένο ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό. Ζουμερό και οικονομικό.
- Σιμιγδάλι ψιλό 300 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
- κρόκους αυγού 10
- ασπραδια 10
- λεμονι Ξύσμα από 2
- αμυγδαλόψιχα 100 γραμμάρια
Υλικά
- ζαχαρη 4 ποτήρια του νερού
- νερό 3 ποτήρια του νερού
- λεμονι 1 φλούδα
- κανελά 1 ξυλάκι
- γαρίφαλο 10
- λεμονόκουπα Χυμό από μισή
Για το σιρόπι
- παγωτό 1 μπάλα (σε κάθε κομμάτια) καϊμάκι
Για το συνοδευτικό
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση
Για το στόλισμα
Επιστροφή στις παραδόσεις. Αυτό μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα. Κι επειδή το Πάσχα 2023 πλησιάζει οι λαχταριστές μας συνταγές και για φέτος είναι εδώ που θα εμπλουτίσουν το Πασχαλινό σας τραπέζι.
Δείτε ακόμα Πολίτικο ραβανί με κρέμα
Σήμερα λοιπόν ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό, ζουμερό, σιροπιαστό, οικονομικό, ραβανί του ονείρου, με αμυγδαλόψιχα που θα το συνοδεύσουμε με δροσερό παγωτό καϊμάκι. Ό,τι πρέπει μετά το φαγοπότι την Κυριακή του Πάσχα. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό:
Εκτέλεση για το ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού για 6 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Ξεχωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να σχηματίσει το μείγμα κορυφές.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο μείγμα με τους κρόκους. Από πάνω πασπαλίζουμε με το ψιλό σιμιγδάλι και την αμιγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα με τους κρόκους, ενσωματώνουμε το μείγμα με τα ασπράδια σιγά σιγά με απαλές κινήσεις.
Δείτε ακόμα Ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι
Περιχύνουμε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο32 και μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας, τον χυμό λεμονιού και τα γαρίφαλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή