Close
ραβανί-με-αμυγδαλόψιχα-και-παγωτό-συνταγή-Πάσχα 2023-

Μετά το ψητό αρνί και τα κοψίδια την Κυριακή του Πάσχα, θέλουμε ένα γλυκάκι, να φύγει η γεύση από το κρέας. Σπιτικό και αφράτο, σιροπιασμένο ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό. Ζουμερό και οικονομικό.

    Για το συνοδευτικό

  • παγωτό 1 μπάλα (σε κάθε κομμάτια) καϊμάκι

Επιστροφή στις παραδόσεις. Αυτό μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα. Κι επειδή το Πάσχα 2023 πλησιάζει οι λαχταριστές μας συνταγές και για φέτος είναι εδώ που θα εμπλουτίσουν το Πασχαλινό σας τραπέζι.

Δείτε ακόμα Πολίτικο ραβανί με κρέμα

Σήμερα λοιπόν ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό, ζουμερό, σιροπιαστό, οικονομικό, ραβανί του ονείρου, με αμυγδαλόψιχα που θα το συνοδεύσουμε με δροσερό παγωτό καϊμάκι. Ό,τι πρέπει μετά το φαγοπότι την Κυριακή του Πάσχα. Δοκιμάστε το!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό:

ραβανί-με-αμυγδαλόψιχα-και-παγωτό-συνταγή-Πάσχα 2023-

Εκτέλεση για το ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού για 6 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Ξεχωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να σχηματίσει το μείγμα κορυφές.

ραβανί-με-αμυγδαλόψιχα-και-παγωτό-συνταγή-Πάσχα 2023-

Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο μείγμα με τους κρόκους. Από πάνω πασπαλίζουμε με το ψιλό σιμιγδάλι και την αμιγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα με τους κρόκους, ενσωματώνουμε το μείγμα με τα ασπράδια σιγά σιγά με απαλές κινήσεις.

Δείτε ακόμα Ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι

Περιχύνουμε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο32 και μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

ραβανί-με-αμυγδαλόψιχα-και-παγωτό-συνταγή-Πάσχα 2023-

Εκτέλεση για το σιρόπι στο ραβανί με αμυγδαλόψιχα και παγωτό

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας, τον χυμό λεμονιού και τα γαρίφαλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο.

ραβανί-με-αμυγδαλόψιχα-και-παγωτό-συνταγή-Πάσχα 2023-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr