Ραβανί με παπαρουνόσπορο. Ο παπαρουνόσπορος είναι πολύ θρεπτικός και τα τελευταία χρόνια τον προσθέτουμε πολύ συχνά στις συνταγές μας. Έτσι σήμερα θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό και αγαπημένο ραβανί της γιαγιάς μόνο που αυτή τη φορά θα προσθέσουμε και τον υπέροχο παπαρουνόσπορο.
- αυγα 3
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι
- παπαρουνόσπορος Μισό ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 κ γλ
- σοδα Μισό κ γλ
- βανίλια Μια
- αλατι Μια πρέζα
Για το ραβανί
Είναι μία πολύ ιδιαίτερη παραλλαγή του παραδοσιακού ραβανί και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσει όλη η οικογένεια. Το ραβανί είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό και ο παπαρουνόσπορος είναι ένα ξεχωριστό συστατικό που του ταιριάζει πολύ.
Δείτε ακόμα Σπυρωτό ραβανί που δεν χρειάζεται μίξερ από τους Foodaholics
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να την φτιάξετε. Την δοκιμάσαμε κι εμείς και είχε απόλυτη επιτυχία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βράζοντας το σιρόπι μας. Βάζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για άλλα πέντε λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και βάζουμε την βανίλια. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Εκτέλεση για το ραβανί με παπαρουνόσπορο
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αραβοσιτέλαιο και την σόδα. Αφού ανακατέψουμε και το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι.
Χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφού το ετοιμάσουμε το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε το ραβανί μας σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά. Αφού γίνει, το βγάζουμε από τον φούρνο και το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συμβουλές
Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι των 200 ml. Κάναμε το ραβανί σε ταψί 28×20 εκ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr