Κόκκινο Βελούδο… για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και μη….
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια
- αυγα 2
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι
- βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής πάνω απο 12 σταγόνες κόκκινο
- γάλα 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας λευκό
Υλικά
Είναι εκπληκτικό. Είναι αφράτο. Είναι γευστικό. Είναι ερωτικό!
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε 3 ταψάκια ίδιας διαμέτρου.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ.
Χτυπήστε την ζάχαρη και τα αυγά μαζί με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Περίπου 2 λεπτά.
Βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σιγά σιγά το λάδι. Μετά τη βανίλια.
Βάλτε το κόκκινο χρώμα στο αποβουτυρωμένο γάλα και ανακατέψτε καλά.
Ανεβάστε το μίξερ στην μέτρια ταχύτητα και προσθέστε εναλλάξ μείγμα με αλεύρι, και κόκκινο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να να ομογενοποιηθεί ελαφρά.
Ρίξτε την σόδα στο ξίδι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να αφρίσει. Μόλις τελειώσει το “σφύριγμα” ρίξτε το στο μείγμα και ομογενοποιήστε.
Βουτυρώστε τα ταψάκια και μοιράστε το μείγμα /3.
Ψήστε στους 190 βαθμούς μέχρις ότου ένα ξυλάκι να βγαίνει καθαρό.
Αφού ψηθούν, ξεφορμάρετε τα, και χτυπήστε σαντιγί. Εναλλακτικά βάλτε μια κρέμα που θα βάζατε στο cheesecake ή λευκή βουτυρόκρεμα. Εναλλάξ βάλτε τα δύο κέικ και τη κρέμα ή τη σαντιγί αλείψτε το κέικ και τρίψτε ψίχουλα από το τρίτο κέικ για να σας βγει η μαλλιαρή μορφή!!!
Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος