Υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιδέα
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 φλιτζάνι σκόνη άγλυκο κακάο
2 κγ μπέικιν πάουντερ
1/4 κγ μαγειρική σόδα
3/4 κγ αλάτι
3/4 φλ ανάλατο βούτυρο,
1 1/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κγ χυμό λεμονιού
χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
12
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ αναμίξτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και κόκκινο χρώμα. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά . Ανακατέψτε τα τσιπ σοκολάτας.
Ψύξτε το μίγμα για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο, με βουτυρωμένο τα χέρια πλάθετε μικρές μπάλες και βουτάτε σε ζάχαρη άχνη. Τοποθετείτε σε λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 13-14 λεπτά.
photo via pinterest