Συνταγή για το παραδοσιακό Ρεβανί Βέροιας. Λαχταριστό, ζουμερό και αφράτο. Ρεβανί Βέροιας Η καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο ρεβανί.
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 κούπες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- φυτίνη 1 κούπα
- ζαχαρη 3/4 κούπας
- αυγα 5
- πρόβειο γιαούρτι 1 κεσεδάκι
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Κατά βούληση
Υλικά
- νερό 3.1/2 κούπες
- ζαχαρη 4 κούπες
- λεμονι Λίγες σταγόνες
- λεμονόκουπα Μισή
- μαστιχέλαιο 5 σταγόνες
Για το σιρόπι
Το ρεβανί είναι ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού που εδώ στην Ελλάδα αγαπάμε αρκετά. Υπάρχουν λοιπόν πολλές συνταγές για ρεβανί από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε το αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο ρεβανί Βέροιας. Φτιαξτε το για γλυκό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ή στο Πασχαλινό και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους,
Αν έχετε βρεθεί στην Βέροια και έχετε δοκιμάσει αυτό το ρεβανί σίγουρα ξετρελαθήκατε και σήμερα βρήκαμε για εσάς την συνταγή του! Μιλάμε για το πιο λαχταριστό ρεβανί με το πιο ιδιαίτερο σιρόπι. Είναι μυρωδάτο, είναι ζουμερό και λιώνει στο στόμα. Η Γωγώ Σαμίου άλλωστε είναι εγγύηση στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ρεβανί Βέροιας:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τις σταγόνες λεμονιού, την μισή λεμονόκουπα, το μαστιχέλαιο και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Εκτέλεση για το ρεβανί
Στην αρχή βάζουμε σε μία σουπιέρα το χοντρό σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα και ανακατεύουμε τα υλικά μας. Σε μία λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε καλά το χτύπημα.
Προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι και την φυτίνη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 νούμερο και μεταφέρουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε το ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Ψήνουμε πολύ καλά και ελέγχουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το ραβανί με ένα μαχαίρι.
Δείτε ακόμα Ραβανί Αιτωλοακαρνανίας
Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί το ραβανί το σιροπιάζουμε με σιρόπι χλιαρό έως κρύο σιρόπι στο καυτό ραβανί. Αφήνουμε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι και απολαμβάνουμε.
Tips για το ρεβανί Βέροιας
Αντί για μαστιχέλαιο μπορούμε να βάλουμε μαστίχα τριμμένη στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζάχαρη. Αντί για φυτίνη μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα βούτυρο Μινέρβα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή