Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε !!
Υλικά
500 γραμ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβίθια
Τι κάνουμε
Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα
Προσθέτουμε μέσα στα ρεβίθια το κρεμμύδι κομμένο καρέ τον κουρκουμά την σκόνη σκόρδου το αλατοπίπερο το λάδι τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον κύβο τον οποίο τον ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι του νερού νερό και τα καρότα.
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια.
Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .
Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 –3 βράσεις .
Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Τριών Ιεραρχών 2025: Τι θα ισχύει φέτος για τα σχολεία και για ποιους είναι αργία
- Ατύχημα Σχηματάρι : Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της γυναίκας που ενημέρωσε για το εμπόδιο στο δρόμο λίγο πριν το δυστύχημα του αστυνομικού Διευθυντή
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια