Close
Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε !!

Υλικά

500 γραμ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβίθια

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Τι κάνουμε

Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Προσθέτουμε μέσα στα ρεβίθια το κρεμμύδι κομμένο καρέ τον κουρκουμά την σκόνη σκόρδου το αλατοπίπερο το λάδι τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον κύβο τον οποίο τον ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι του νερού νερό και τα καρότα.
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια.

Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .
Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 –3 βράσεις .
Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr