Close

Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Ένα υγειινό και νοστιμο φαγητό που κάθε νοικοκυρά θα εντάξει στο πρόγραμμα μαγειρικής της!!!

Συστατικά

2 φλ. ρεβίθια ολόκληρα,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
4-5 κλωναράκια από ρίζα σέλινου ψιλοκομμένα,
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους,
2 καρότα κομμένα σε κύβους,
1 κουταλάκι κύμινο,
½ κουταλάκι πάπρικα,
2 φύλλα δάφνη,
1 ξυλάκι κανέλα,
2 λεμόνια ο χυμός,
1 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά),
αλάτι, πιπέρι.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμος Τραχανάς Λαχανικών (Νηστίσιμος)

Βήματα

Βήμα 1
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.

Βήμα 3
Την επόμενη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4
Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 5
Παράλληλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα.

Βήμα 6
Ακολούθως, προσθέτετε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη, την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να απελευθερωθούν οι μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Βήμα 7
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια τα λαχανικά, το ζωμό και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 8
Βράζετε το φαγητό για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα λαχανικά.

Βήμα 9
Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό.

Βήμα 10
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Δείτε επίσης: Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!

Πηγή: xrysessyntages.com