Νόστιμη και υγιεινή ρεβιθάδα με μελιτζάνες, ιδανική για όλο τον χρόνο. Ακόμη και στην περίοδο της νηστείας.
Οι μελιτζάνες και τα ρεβίθια αποτελούν από μόνα τους πολύ νόστιμα τρόφιμα. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται σε μία απολαυστική και κοκκινιστή ρεβιθάδα. Σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγητό με ρεβίθια και μελιτζάνες.
Θα έχουν μυρωδιές από τα μπαχαρικά μας και σαλτσούλα για να απολαύσουμε το ψωμί μας και συνοδεύονται άριστα με χωριάτικη σαλάτα και φέτα.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες γεμιστές με κοτόπουλο στο φούρνο
Επειδή αυτή η συνταγή είναι νηστίσιμη και vegan μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την ρεβιθάδα με μελιτζάνες στο φούρνο και με νηστίσιμο ή vegan τυρί. Μπορεί να σας αρέσουν και τα Ρεβίθια με καμένο λάδι- Σύβραση. Δείτε παρακάτω:
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε στη χύτρα και τα ξαφρίζουμε για 10 με 15 λεπτά χωρίς καπάκι. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε.
Παίρνουμε και πάλι την χύτρα βάζουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε και πάλι τα ρεβίθια. Μόλις βράσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για ακόμη 30-40 λεπτά ανάλογα τα ρεβίθια και πόσο εύκολα βράζουν. Όσο βράζουμε τα ρεβίθια κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν για περίπου μισή ώρα.
Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει την φλούδα τους και βάζουμε τα υλικά μας στην άκρη. Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Τις αλατίζουμε και τις περνάμε από τηγάνι για να μαλακώσουν μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο. Τραβάμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Επίσης προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοψήνουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα ζουμιά της ντομάτας. Αφού ετοιμαστούν τα ρεβίθια ανοίγουμε την χύτρα και τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια σε ένα ταψί ή γάστρα.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με ρεβίθια
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τις μελιτζάνες. Φουρνίζουμε για 30-40 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή