Τα μακαρονοσουφλέ είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά. Είναι πλούσια σε γεύση, είναι εύκολα και σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει “σουφλέ ζυμαρικών; α δεν μ’ αρέσει!“. Σήμερα θα δούμε ένα νόστιμο σουφλέ με ριγκατόνι και 4 τυριά από τον Γιώργο Ζώλη.
Ριγκατόνι με τυριά και φέτα χωρίς κρέμα γάλακτος
Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ρεγκάτο και γραβιέρα, από τον Γιώργο Ζώλη. Εμείς προσθέσαμε μπέικον αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα σας αλλαντικά και να το απολαύσετε σαν μεσημεριανό στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ριγκατόνι με 4 τυριά και αλλαντικά:
Recipe ingredients
1 package of rigatoni
500-700g of melting cheeses
15 slices of bacon or turkey
Salt and pepper
500g cream (you can also use light) or evaporated milk dissolved in a little water 400g milk with 100g water
40g of olive oil
Pan 25×35
Bake resistances more or less at 200 for 25 to 30 minutes
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα καυτό νερό. Προσθέτουμε 1μιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανάβουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Μόλις έρθει το νερό σε βρασμό προσθέτουμε μέσα τα ριγκατόνι. Βράζουμε για 1 λεπτό λιγότερο, από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Σε ένα μπολ βάζουμε 500 ml κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι αν θέλουμε και ανακατεύουμε. Αφού βράσανε τα ριγκατόνι τα βάζουμε στην κρέμα γάλακτος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε καλά τα ριγκατόνι με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και το μπέικον. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρεγκάτο, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και την γραβιέρα, αλλά κρατάμε μοτσαρέλα στην άκρη για να την βάλουμε στο πάνω μέρος του σουφλέ.
Ρίχνουμε τα 3/4 των τυριών μας στο μείγμα με τα ριγκατόνι. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 25×35 εκατοστών.
Σουφλέ ζυμαρικών με πένες και κοτόπουλο
Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μιξ τυριών. Στο τέλος πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα που κρατήσαμε στην άκρη προηγουμένως. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Έπειτα το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά κι έπειτα το σερβίρουμε.
Tips
Αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Μπορούμε να βάλουμε και light κρέμα γάλακτος ή αντί για κρέμα γάλακτος να βάλουμε γάλα εβαπορέ διαλυμένο σε λίγο νερό ή 400 ml φρέσκο γάλα διαλυμένο σε 100 ml νερό. Μπορούμε να βάλουμε κι άλλα ζυμαρικά πέρα από ριγκατόνι, αρκεί να έχουν μεγάλη τρύπα. Τα αλλαντικά είναι προαιρετικά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη