Συνταγή για νηστίσιμο ριζότο με φρέσκια ντομάτα, γαρίδες, καρότα και πιπεριές για την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και κάθε περίοδο νηστείας, από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πιπεριά 2 πράσινες
- καρότο 1 μικρό
- γαρίδες 1/2 κιλό περίπου φρέσκες ολόκληρες με το τσόφλι
- ουζο 1 σφηνάκι
- ρυζι 1-2 κούπες μπασμάτι
- ντοματα 2 μεγάλες τριμμένες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Noodles ταλιατέλες με λαχανικά και γαρίδες
Ριζότο με γαρίδες, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας για ένα νόστιμο και χορταστικό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια, την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και κάθε περίοδο νηστείας. Μοσχοβολάει θάλασσα και εξαιτίας της φρέσκιας γαρίδας, το φαγητό είναι πολύ πολύ νόστιμο και με πλούσια γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ριζότο με φρέσκες γαρίδες και λαχανικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Εκτέλεση για το ριζότο με φρέσκες γαρίδες και λαχανικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο, τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους και το καρότο κομμένο σε κυβάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις τα λαχανικά μας λαδωθούν βάζουμε τις γαρίδες ολόκληρες. Αφού οι γαρίδες βγάλουν τα υγρά τους και αλλάξουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα λαχανικά από το σκεύος και ρίχνουμε το ρύζι μπασμάτι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να λαδωθεί το ρύζι και να μη μας κολλήσει και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
Γαρίδες στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι
Βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε. Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε καθαρίζουμε από το τσόφλι τις γαρίδες. Ανακατεύουμε πολύ συχνά το ρύζι για να μη μας κολλήσει κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Αφού μαλακώσει το ρύζι ρίχνουμε ξανά μέσα τις γαρίδες και τα λαχανικά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με παρμεζάνα αν θέλουμε, αλλά τρώγεται τέλεια και χωρίς.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια