Συνταγή για κρεμώδες ριζότο τρούφας με παρμεζάνα. Ένα φαγητό με σπυρωτο ρύζι και μανιτάρια γκουρμεδιάρικο που μπορεί να συνοδεύσει τα κρεατικά μας , αλλά να σταθεί και επάξια μόνο του στο μεσημεριανό μας τραπέζι
Δείτε ακόμα Ριζότο με κοτόπουλο και σαφράν
Η γκουρμέ κουζίνα είναι η καλή κουζίνα. Γκουρμέ μπορεί να θεωρηθεί και ένα κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι, αν τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι άριστης ποιότητας. Σήμερα λοιπόν θα έρθουμε πιο κοντά στη γκουρμέ κουζίνα με ένα ξεχωριστό πιάτο. Ριζότο τρούφας με παρμεζάνα με οικονομικά και απλά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ριζότο τρούφας με παρμεζάνα:
Εκτέλεση για το ριζότο τρούφας με παρμεζάνα
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε πάνω μία μεγάλη κατσαρόλα. Την αφήνουμε να ζεσταθεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1-2 εκατοστών σε πάχος.
Σοτάρουμε τα υλικά μας για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε το φαγητό με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τότε 1 κούπα ρύζι για ριζότο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα μέχρι το ρύζι να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Τότε βάζουμε 2 κούπες νερό με την ίδια κούπα που βάλαμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σκόνη κρεμμυδιού, τον κύβο κότας και 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, για 7-10 λεπτά περίπου. Θέλουμε να γίνει σαν χυλός.
Δείτε ακόμα Το ιδανικό ριζότο: Μυστικά και συμβουλές
Κατά την διάρκεια, ανακατεύουμε ανά διαστήματα γιατί το ρύζι κολλάει εύκολα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε ακόμη 1 κούπα νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό. Βράζουμε και πάλι μέχρι να εξατμιστεί το νερό ανακατεύοντας συχνά.
Στην συνέχεια βάζουμε ακόμη 1 κούπα νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με προηγουμένως. Στο τέλος προσθέτουμε μισή κούπα νερό, βράζοντας σε μέτρια φωτιά και στο τέλος άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας. Μόλις χυλώσει προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Aristotelis Gors
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr