Ροξάκια για νηστεία του Παναγιώτη Παπαδάκη. Νηστίσιμα μελωμένα ροξάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 470 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 140 γραμμάρια
- νερό 100 γραμμάρια χλιαρό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Λίγο
- βανίλια 2
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
Υλικά
Τα ροξάκια για νηστεία είναι ατομικά σιροπιαστά γλυκά με κακάο στην μέση από αφράτη ζύμη. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν μας δείχνει μία ξεχωριστή συνταγή για ροξάκια που μπορούμε να τα απολαύσουμε και κατά την περίοδο της νηστείας.
Με απλά και οικονομικά υλικά και πιστά στην παράδοση ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοιμάζει Ροξάκια για νηστεία με κακάο και μία αφράτη ζύμη. Το μυρωδάτο σιρόπι τους με λεμόνι και φλούδες λεμονιού, κάνει αυτά τα ροξάκια για νηστεία ανάρπαστα και μπορούμε να τα απολαύσουμε σε κάθε περίοδο νηστείας.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση για τα ροξάκια για νηστεία:
Ροξάκια για νηστεία του Παναγιώτη Παπαδάκη με Πορτοκάλι- Εύκολα και πεντανόστιμα!! Θα τα φτιάχνετε συνέχεια ξανά και ξανά!!! Γίνονται Χωρίς μίξερ και είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις!! Συνταγή που δεν την ξεχνάς!!
INGREDIENTS
470 g all purpose flour
7 g dry yeast
140 g vegetable oil
100 g lukewarm water
100 g orange juice
Zest from 1 orange
1 tbsp sugar
1 tsp baking powder
1/2 tsp cinnamon powder
A little salt
2 vanilla
2 tbsp cocoa powder
———————————————-
600 g water
700 g sugar
Peels from 1 lemon
1 tbsp lemon juice
ZUTATEN
470 g Allzweckmehl
7 g Trockenhefe
140 g Pflanzenöl
100 g lauwarmes Wasser
100g Orangensaft
Zest von 1 Orange
1 EL Zucker
1 TL Backpulver
1/2 TL Zimtpulver
Ein bisschen Salz
2 Vanille
2 EL Kakaopulver
———————————————————-
600 g Wasser
700 g Zucker
Schälchen von 1 Zitrone
1 EL Zitronensaft
Εκτέλεση για τα ροξάκια για νηστεία
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , φλούδες από 1 λεμόνι , 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και την μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι , την κανέλα , λίγο αλάτι , το μπέικεν, ξύσμα από 1 πορτοκάλι , τις βανιλίνες και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρότερο (370 γραμμάρια) και μεγαλύτερο μέγεθος(470 γραμμάρια). Στην μικρότερη ζύμη ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και την ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το κακάο. Ανοίγουμε το λευκό ζυμάρι με έναν πλάστη και στην άκρη βάζουμε το σοκολατένιο ζυμάρι αφού το τεντώσουμε σαν κορδόνι.
Δείτε ακόμα Σούπερ Γαλλική συνταγή για ξεχωριστά ροξάκια
Ρολάρουμε την ζύμη και τσιμπάμε τις άκρες για να μην μας ανοίξει.
Όσο πιο πολύ ανοίξουμε το κορδόνι τόσο πιο μικρά θα βγουν τα ροξάκια.
Κόβουμε τα ροξάκια τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 160 c.
Μόλις τα βγάλουμε τα βουτάμε ένα ένα στο κρύο σιρόπι τα βάζουμε στο ταψί και έπειτα ρίχνουμε όλο το σιρόπι πάνω από τα ροξάκια. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 2 ώρες. Τα νηστίσιμα ροξάκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr