Ρολά γαλακτομπούρεκο. Συνταγή για Ρολά γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο κρούστας Βηρυτού και βούτυρο Κέρκυρας από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- Φύλλο Βηρυτού 1 πακέτο κρούστας
- βουτυρο 250 γραμμάρια Κέρκυρας
- σπορέλαιο 100 ml
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- Σιμιγδάλι χοντρό 3 φλιτζανάκια του καφέ
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια αγελαδινό Κέρκυρας
- κρόκους αυγού 3
- βανίλια 1
Για την κρέμα
Το βούτυρο Κέρκυρας είναι από τα πιο φημισμένα βούτυρα στην Ελλάδα εξαιτίας της απίστευτης γεύσης του και της εξαιρετικής μυρωδιάς του. Όποιος έχει δοκιμάσει βούτυρο Κέρκυρας δεν μπορεί να το συγκρίνει με κανένα άλλο βούτυρο και δυστυχώς δεν βρίσκεις πλέον καλό βούτυρο Κέρκυρας τόσο εύκολα.
Αν όμως έχετε βρει βούτυρο Κέρκυρας τότε με μερικά τραγανά φύλλα κρούστας Βηρυτού και μία βελούδινη κρέμα μπορείτε να φτιάξετε σιροπιασμένα, κολασμένα Ρολά γαλακτομπούρεκο. Όλη η νοστιμιά του γαλακτομπούρεκο και…κάτι παραπάνω σε ρολά. Για κέρασμα ή για τις υπογλυκαιμίες μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ρολά γαλακτομπούρεκο:
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας φίλης Τζένης Τσανακτσίδου
Μόλις τα τελείωσα!!Τα ποιο τραγανά, γευστικά υπέροχα ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!!!!!! Πως σας φαίνονται???? ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ!!!!!!!
Εκτέλεση για τα Ρολά γαλακτομπούρεκο
Ξεκινάμε τα ρολα γαλακτομπούρεκο μας από την παρασκευή της κρέμας. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα. Μόλις πήξει το μείγμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών.
Ανακατεύουμε και πάλι πολύ γρήγορα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε την βανίλια και το αγελαδινό βούτυρο Κέρκυρας κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
Αφήνουμε την κρέμα να παγώσει ανακατεύοντάς την. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί. Σε ένα σκεύος βράζουμε το βούτυρο Κέρκυρας και στην συνέχεια το στραγγίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο
Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας Βηρυτού και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Ανά δύο λωρίδες κάνουμε το γαλακτομπουρεκάκι μας. Βάζουμε την πρώτη λωρίδα, την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε πάνω την δεύτερη λωρίδα βουτυρώνοντας και πάλι.
Βάζουμε στην άκρη λίγη από την κρέμα μας και κλείνουμε το γαλακτομπουρεκάκι. Τοποθετούμε τα γαλακτομπουρεκάκια στο ταψί και τα αφήνουμε εκεί για 1 ώρα, στο ψυγείο. Στην συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα όταν έχουν “πιει” όλο το βούτυρο που βράζει καθώς ψήνονται.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 6 λεπτά. Στο τελευταίο 5λεπτο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σιροπιάζομαι τα γαλακτομπουρεκάκια μας καυτά με κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε ξεσκέπαστα 8 ώρες εκτός ψυγείου και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο ξεσκέπαστα και πάλι.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15