Ρολά σπανακοτυρόπιτας με τραγανό φύλλο κρούστας για το ταπεράκι του σχολείου τόσο στο πρωινό κολατσιό όσο και στο ολοήμερο. Χορταστικά, πεντανόστιμα και χρυσαφένια, σαν του φούρνου.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
- σπανακι 500 γραμμάρια
- φέτα 250 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 1 κούπα περίπου
- τραχανάς Μισό φλιτζάνι του νες γλυκός
- κρεμμυδι 1 ξερό
- άνηθος Μισό ματσάκι
- μαιντανος 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αν θέλετε ένα υπέροχο κολατσιό για το σχολείο με χρυσαφένιο χρώμα και αφράτη γέμιση από σπανάκι, τότε αυτά τα ρολά σπανακοτυρόπιτας ψάχνατε κι εμείς θα σας δείξουμε αναλυτικά την συνταγή. Είναι σπανακοτυρόπιτες με τραγανό φύλλο κρούστας και χρυσαφένιο χρώμα.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο
Εμείς τα φτιάχνουμε πολύ συχνά για τα αγγελούδια μας γιατί οι σπανακοτυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες τους πίτες. Επίσης είναι μία καλή ιδέα να δοκιμάσουν τα παιδιά το σπανάκι ή απλά να το εντάξουν στην διατροφή τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ρολά σπανακοτυρόπιτας με φύλλο κρούστας για το ταπεράκι του σχολείου
Καλημερααααααααα από τα όμορφα Γρεβενα σπανακόπιτα για να πιούμε καφεδάκι τελευταίο σακουλάκι σπανάκι από τον κήπο μου στην κατάψυξη μου έπρεπε να το τακτοποιήσω το τελευταίο έγινε και ποιο νόστιμο νομίζω
Εκτέλεση για τα Ρολά σπανακοτυρόπιτας με φύλλο κρούστας για το ταπεράκι του σχολείου
Ξεπαγώνουμε το σπανάκι από το προηγούμενο βράδυ στην συντήρηση του ψυγείου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Επίσης σοτάρουμε τον γλυκό τραχανά και μόλις φύγουν τα πολλά υγρά ρίχνουμε και την θρυμματισμένη φέτα.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το πινέλο με ηλιέλαιο. Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο το στρώνουμε πάνω από το πρώτο και το αλείφουμε και αυτό με ηλιέλαιο. Από πάνω στρώνουμε μία οριζόντια γραμμή με γέμιση από σπανάκι.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα με κρατσανιστό φύλλο
Κλείνουμε από τα πλάγια και ρολάρουμε σε μπαστούνι. Αλείφουμε και πάλι με ηλιέλαιο και νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr