ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
1 φακ ξηρή μαγιά
120 γραμ λιωμένο βούτυρο
1 κ σ ζάχαρη
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κ.γλ αλάτι
1 βανίλια
Κρέμα
:
1/2 λίτρο γάλα
2 κρόκοι αυγού
100 γραμ ζάχαρη
50 γραμ αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κούπα σταφίδες που τις μουλιάζουμε σε 1 κούπα κονιάκ για μία ώρα περίπου, και τις έχουμε στραγγίξει καλά!
Εκτελεση
Σε ενα μπολ ανακατευουμε τη μαγια με το αλευρι και προσθετουμε σιγα σιγα τα υπολοιπα υλικα!
Ζυμωνουμε καλα και σκεπαζουμε τη ζυμη για να φουσκωσει! Ετομαζουμε την κρεμα και ανοιγουμε τη ζυμη σε ενα παραλληλογραμμο φυλλο!
Απλωνουμε την κρεμα επανω στο φυλλο και βαζουμε τις σταφιδες!Τυλιγουμε σαν χαλι απο τη στενη πλευρα και κοβουμε ανα 2 εκ !
Τα βαζουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα ,τα αφηνουμε να ξεκουραστουν και ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισουν! Τελος βαζω σε ενα κατσαρολακι λιγη μαρμελαδα ροδακινο με μια κουταλια της σουπας νερο και το βραζω λιγο!
Μολις κρυωσει αλειφω τα ρολακια και ειναι ετοιμα για φαγωμα!
Δοκιμαστε τα!
Δεν παχαινει ομορφαινει!