Συνταγή για ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκια και πατάτες στο φούρνο της Γκόλφως Νικολού. Ένα καλοκαιρινό νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 μέτρια
- αυγα 2
- ψωμί 3 φέτες
- σοδα 1 κουταλάκι φαγητού
- Γάλα φρέσκο 300 ml περίπου
- ξύδι 1 κουταλάκι
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ρίγανη 1-2 τσιμπιές
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ουζο 1 κουταλάκι
- γραβιέρα 150 γραμμάρια σε κύβους περίπου
Υλικά
- μελιτζάνα 1/2 κιλό περίπου σε λεπτές φέτες
Για τα ρολάκια
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και γκούντα
Η μητέρα μου το έφτιαχνε πολύ συχνά. Έπαιρνε μελιτζάνες και τις γέμιζε είτε με κομμάτια φέτας είτε με συκωτάκια κοτόπουλου. Σήμερα η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει και μία άλλη ιδέα. Γεμισμένα ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκια για μεζεδάκι αλλά και για μεσημεριανό, με πατάτες φούρνου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ρολάκια με μελιτζάνες και κεφτεδάκια της Γκόλφως:
Εκτέλεση για τα ρολάκια με μελιτζάνες και κεφτεδάκια της Γκόλφως
Αρχικά βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει στο φρέσκο γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και το ξύδι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια περνάμε το κρεμμύδι από το μούλτι και το βάζουμε και αυτό στον κιμά.
Προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά τα αυγά, τις φέτες ψωμιού τις οποίες τις έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει καλά, την σόδα, το ούζο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τον βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα γεμίζουμε με ένα κομμάτι γραβιέρα στο καθένα.
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου του Παναγιώτη Παπαδάκη
Τέλος τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύπτει τον μισό κεφτέ. Αφού τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια στις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το φύλλο δάφνης.
Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι και το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν οι πατάτες.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος