Τραγανά ρολάκια μήλου χωρίς ζάχαρη από την Σοφία Καρά που θα σας ξετρελάνουν. Αξίζει να τα δοκιμάσετε !
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο Βηρυτού
- βούτυρο γάλακτος 125 γρ λιωμένο
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι
- ζάχαρη καρύδας 1μιση φλιτζάνι περίπου
- κανελά Λίγη
Υλικά
- καρυδια 1 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα όχι πολύ
- ζάχαρη καρύδας 1 φλιτζάνι
- κανελά Κατά βούληση
- μηλα 10
Για την γέμιση
- ζάχαρη καρύδας Λίγη
- κανελά Λίγη
Για το πασπάλισμα
Τραγανά ρολάκια μήλου με κανέλα χωρίς ζάχαρη και κοπανισμένα καρύδια θα δοκιμάσουμε από τα χεράκια της Σοφίας Καρά και ανυπομονούμε γι’ αυτό. Από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα γλυκό ταψιού που ξεχειλίζει γλύκα και νοστιμιά.
Το τραγανό φύλλο κρούστας Βηρυτού σε συνδυασμό με αυτήν την αξεπέραστη γέμιση με μήλο, κανέλα, κοπανισμένα καρύδια και ζάχαρη καρύδας κάνουν αυτό το γλυκό ασυναγώνιστο και λαχταριστό. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά ρολάκια μήλου:
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα περνάμε στο ψιλό του τρίφτη. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και τα κοπανισμένα καρύδια και συνεχίζουμε με μία μαρίζ το ανακάτεμα. Αφού η γέμιση είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει τελείως στην άκρη.
Εκτέλεση για το φύλλο και τα ρολάκια μήλου
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο. Αφού αναμειχθούν τα δύο υλικά μας ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα Βηρυτού και παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με το μείγμα του βουτύρου. Πάνω από το πρώτο φύλλο βάζουμε το δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε εξίσου.
Πάνω από το δεύτερο φύλλο βάζουμε το τρίτο φύλλο και το βουτυρώνουμε επίσης. Στην άκρη του φύλλου και σε όλο το μήκος βάζουμε λίγο από το μείγμα του μήλου. Πριν ρολάρουμε ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου λίγη ζάχαρη καρύδας και κανέλα.
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη
Ρολάρουμε και τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος αλείφουμε το υπόλοιπο μείγμα του βουτύρου σε όλα τα ρολάκια. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη καρύδας από πάνω και λίγη κανέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.
Tips για τα τραγανά ρολάκια μήλου χωρίς ζάχαρη
Βγαίνουν 4 ρολά, τα οποία τα κόβουμε πριν τα ψήσουμε και κάθε ρολό βγάζει 5 ρολάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ζάχαρη μας αρέσει.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα