Τραγανά ρολάκια σπανακοτυρόπιτας για το σχολείο με σπιτικό φύλλο και όχι μόνο και για τις…λιγούρες των μεγάλων!
- νερό 300 γραμμάρια χλιαρό
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
Υλικά
- βουτυρο 150-200 γραμμάρια λιωμένο
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η σπανακοτυρόπιτα ήταν πάντα η αγαπημένη μας παραδοσιακή πίτα. Σε πολλά παιδάκια επίσης αρέσει η σπανακοτυρόπιτα παρόλο που το σπανακόρυζο το απεχθάνονται και με τα χόρτα δεν έχουν και τις καλύτερες…σχέσεις!
Αν λοιπόν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σχολικό κολατσιό τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα ρολάκια σπανακοτυρόπιτας. Είναι πανεύκολα, με μία γέμιση που μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μυρωδικά όπως κρεμμύδι ή άνηθο αν σας αρέσει και ένα τραγανό, πανεύκολο σπιτικό φύλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ρολάκια σπανακοτυρόπιτας:
Εκτέλεση για την γέμιση για τα για τα Ρολάκια σπανακοτυρόπιτας
Σοτάρουμε αρχικά το σπανάκι το οποίο το έχουμε χοντροκόψει σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Αφού μαραθεί το ανακατεύουμε με τα αυγά, την θρυμματισμένη φέτα και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Εκτέλεση για την ζύμη για τα Ρολάκια σπανακοτυρόπιτας
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε την ζύμη μας πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και δουλεύεται εύκολα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια και αφήνουμε τα ζυμαρένια μπαλάκια για μισή ώρα να ξεκουραστούν. Έπειτα ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Το κλείνουμε σε τετράγωνο φάκελο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού μέχρι να πλάσουμε το τελευταίο φύλλο το πρώτο φύλλο θα έχει παγώσει και θα είναι έτοιμο για χρήση. Αμέσως ανοίγουμε φύλλο μακρόστενο και στενό.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Το αλείφουμε και αυτό με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε από πάνω την γέμιση. Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε ένα ένα στο ταψί. Τα αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, περίπου μισή ώρα, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή