Συνταγή για ρολό κιμά με αυγά, μπέικον και διάφορα τυριά, συνοδευόμενο με λεμονάτες πατάτες φούρνου με μουστάρδα. Το τέλειο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι.
- κιμάς χοίρινος 500 γραμμάρια
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- φρυγανιά 200 γραμμάρια τριμμένη
- κρεμμυδι 2 τριμμένα
- μουσταρδα 3 κουταλιές της σούπας
- νερό 3 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 5 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
- πατατες 5-6
- μουσταρδα 4-5 κουταλιές της σούπας
- λεμονι Χυμός από 2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 τσιμπιά
Για τις πατάτες
- αυγα 3-4 βρασμένα
- μπεικον 3-4 φέτες
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Για την γέμιση στο ρολό
Το πιο λαχταριστό φαγητό σας έχουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι, που στην Ελλάδα το φτιάχνουμε πολύ συχνά, απλά τις περισσότερες φορές μόνο με βρασμένα αυγά. Σήμερα θα βάλουμε λίγη φαντασία παραπάνω και θα το γεμίσουμε με μπέικον και τυριά που λιώνουν. Σκέτη κόλαση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ρολό κιμά γεμιστό με αυγό μπέικον και διάφορα τυριά:
Εκτέλεση για το ρολό κιμά γεμιστό με αυγό μπέικον και διάφορα τυριά
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, το νερό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά και τον αφήνουμε περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να δέσει.
Αρχικά στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μία λαδόκολλα. Παίρνουμε το μείγμα του κιμά και το στρώνουμε πάνω στην λαδόκολλα σαν ένα παχύ φύλλο σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
Στρώνουμε από πάνω την βρασμένα και ξεφλουδισμένα αυγά, το μιξ τυριών και το μπέικον, προσπαθώντας το μπέικον να κλείσει όσο γίνεται μέσα του το αυγό και τα τυριά.
Ρολό κιμά με φέτα και πιπεριές
Ρολάρουμε το ρολό και είναι έτοιμο! Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί του φούρνου. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλείφουμε με την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι στο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το ρολό και να γίνουν οι πατάτες.
Η φωτογραφία είναι του φίλου μας Dimitrios Maroulis
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr