Close

Ρολό κιμά με φέτα και πιπεριές

Ρολό κιμά με φέτα και πιπεριές_

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ,ζουμερό Ρολό κιμά με φέτα και πιπεριές.

    Για την γέμιση

  • γκούντα Λίγες φέτες
  • φέτα Λίγη πικάντικη
  • πιπεριά 1 πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • πιπεριά 1 κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια

Σήμερα σας έχουμε το απόλυτο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Πεντανόστιμο και αφράτο ρολό κιμά με φέτα και πιπεριές γεμιστό με πικάντικη φέτα, τυρί γκούντα που λιώνει και σου γεμίζει το στόμα και φυσικά κόκκινες και πράσινες πιπεριές.

Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό με κιμά, σπανάκι και τυρί φέτα

Αυτό το ρολό κιμά συνοδεύεται από πατάτες baby που έχουν τα δικά τους μυρωδικά και απογειώνουν την συνταγή συνολικότερα. Ένα ρολό κιμά με με φέτα και πιπεριές γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Είναι απλά υπέροχο και πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για το ρολό κιμά

Στην αρχή ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια τριμμένα, την ντομάτα τριμμένη, τον δυόσμο, την ρίγανη, τον μαϊντανό, το αυγό, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει σε γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφού ο κιμάς μας είναι έτοιμος τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Στην συνέχεια παίρνουμε τον κιμά, τον βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τον ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, βάζουμε τις φέτες γκούντα και την φέτα σε όλη την επιφάνεια του κιμά και τελειώνουμε με τις πιπεριές.

Κλείνουμε το ρολό του κιμά με την βοήθεια της λαδόκολλας και μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε μαζί με τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου, στον αέρα.

Για τις πατάτες

Στην αρχή κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, την μουστάρδα, τους κύβους λαχανικών και βοδινού, τους οποίους τους έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και 3 ποτήρια νερό.

Ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά και να διαλυθεί η μουστάρδα και τις ψήνουμε μαζί με το ρολό κιμά.

Ρολό _κιμά _με _φέτα_ και_ πιπεριές_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr