Close

Ρολό μπακλαβάς με σιρόπι σοκολάτας

Ρολό μπακλαβάς με σιρόπι σοκολάτας

Λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών αυτή είναι οι συνταγή σας!! Υπέροχο, μοναδικό, ανεπανάληπτο γλυκό που θα λατρέψετε! Μπακλαβάς ρολό με σιρόπι σοκολάτας για να πάτε την απόλαυση σε… άλλα επίπεδα!

Για τον μπακλαβά ρολό θα χρειαστείτε

300 γρ. ‏καρυδόψιχα χοντροκομμένη
300 γρ. ‏αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 φλ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏κανέλα σκόνη
500-600 γρ. ‏φύλλο κρούστας
300 γρ. ‏βούτυρο
1 ποτηράκι του λικέρ ‏κονιάκ

Δείτε ακόμη: Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά και σοκολατένια…

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

700 γρ. ‏ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3-4 ‏ολόκληρα γαρύφαλα
1 μπαστουνάκι ‏κανέλα
‏Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Δείτε ακόμη: Ένας μπακλαβάς όνειρο που λιώνει στο στόμα. (νηστίσιμος)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ μπολ τη καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, παίρνουμε τα 2 πρώτα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο το επάνω φύλλο.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα της γέμισης και το τοποθετούμε κατά μήκος πάνω από τα φύλλα. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό, πιέζοντας προς τα μέσα τις άκρες τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία (170 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού για 5′ και μόλις βγάλουμε τα ρολά από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι μέσα στο ταψί.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να σιροπιαστούν καλά. Μόλις μισοκρυώσουν, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας και το … απολαμβάνουμε

Ρολό μπακλαβάς με σιρόπι σοκολάτας

Πηγή: sintayes.gr