Ρολό ομελέτας με κοτόπουλο , πιπεριές και καρότο ! Για το συγκεκριμένο ρολό ομελέτας χρησιμοποιήθηκε κοτόπουλο που μας περίσσεψε και δε θέλαμε να πάει χαμένο. Είναι ένα πολύ νόστιμο κρύο πιάτο για το τραπέζι μας. Είναι ένα πανεύκολο πιάτο που σίγουρα θα σας συναρπάσει!
- καρότο 2 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
- αυγα 6
- τσένταρ 300 γρ τυρί
- πιπεριά Φλωρίνης 2 μέτριες, κομμένες σε κυβάκια
- πιπεριά 2 ανοιχτό πράσινο κλασσικές, κομμένες σε κυβάκια
- σκορδο 1 κγ σε σκόνη
- βουτυρο 50 γρ
- μαιντανος Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- μαγιονεζα 4 κσ
- κετσαπ Λίγο για το στόλισμα
- κοτόπουλο Περίπου 200 γρ
Υλικά
Δείτε ακόμα Αλμυρά muffins με ντομάτα και φέτα
Το Ρολό ομελέτας με κοτόπουλο είναι πολύ χορταστικό, με μία υπέροχη ζύμη καρότου για βάση και μία πεντανόστιμη γέμιση με τυρί τσένταρ ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει, κοτόπουλο και διάφορες πιπεριές. Και μόνο που το σκεφτόμαστε μας ανοίγει η όρεξη, οπότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση για το ρολό καρότου με κοτόπουλο και πιπεριές:
Εκτέλεση για ρολό ομελέτας με κοτόπουλο,πιπεριές και καρότο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το καρότο για να μαλακώσουν και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις γίνει το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι και πάλι βάζουμε ξεχωριστά να γίνουν οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε διαφορετικά πιάτα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Έπειτα στο μπολ με το καρότο τοποθετούμε τους 6 κρόκους και τις δύο κουταλιές της σούπας τσένταρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι και φτιάχνουμε μαρέγκα από τα ασπράδια. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα του καρότου. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί.
Δείτε ακόμη Ομελέτα φούρνου με φέτα
Στο ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα την οποία την έχουμε λαδώσει προτού βάλουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα και στην συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Βάζουμε την μαγιονέζα και το υπόλοιπο τυρί, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Το στρώνουμε πάνω από το ψημένο καρότο και στην συνέχεια βάζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό και την πράσινη πιπεριά.
Ρολάρουμε σιγά σιγά και βάζουμε το ρολό με την λαδόκολλα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έτσι ώστε να σφίξει και να μπορέσει να κοπεί. Στην συνέχεια στολίζουμε με κέτσαπ.
Tips για ρολό ομελέτας με κοτόπουλο , πιπεριές και καρότο
Μπορούμε να το αφήσουμε, άκοπο, περισσότερη ώρα στο ψυγείο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυριά της αρεσκείας μας και ότι άλλα υλικά μας αρέσουν. Αν φάνε και παιδιά, θα προτιμήσουμε η μαγιονέζα να είναι σπιτική δείτε συνταγή εδώ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr