Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, με το τρίπτυχο μελιτζάνας, τυριού και κιμά να δίνει για μια ακόμα φορά ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.
Συστατικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 μελιτζάνα
150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
400 γρ. κιμά
1 αυγό
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
χυμό ντομάτας
Δείτε ακόμα: Σπιτικη σφολιατα ζαμπονοκασεροπιτα με την τεχνική του ήλιου..!
Οδηγίες
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να μην έχουν λάδια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και το χυμό ντομάτας.
Δείτε ακόμα: Τσέπες σφολιάτας με μαρμελάδα από την Σόφη Τσιώπου!!
Μόλις πιεί τα υγρά του, βγάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Προσθέτουμε το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, το τριμμένο ρεγγάτο και τον κιμά. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην μας χαλάσει.
Πηγή: sintagespareas.gr
Το διαβάσαμε στο: xrysessyntages
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή