Close

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα “καρυδάκια” με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα "καρυδάκια" με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Συνταγή για Ρώσικα μπισκοτάκια σε σχήμα καρυδιού. Αυτά τα πρωτότυπα, μίνι γλυκάκια σε σχήμα καρυδιού με τραγανό μπισκότο και γέμιση από ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρέμα και άρωμα βανίλιας θα σας ξετρελάνουν.

Η συνταγή μας σήμερα μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Είναι από τα γλυκά σνακ που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα.

Αυτά τα εντυπωσιακά γεμιστά μπισκοτάκια είναι ιδανικά για κέρασμα για κάθε περίσταση. Το τέλειο σχήμα τους αλλά και η μοναδική τους γεύση θα κλέψει τις εντυπώσεις όπου και αν τα σερβίρετε.

Τολμήστε και δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα γίνουν μια από τις αγαπημένες σας συνταγές!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κουτί και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες να γίνει καραμέλα. Όταν το ζαχαρούχο είναι έτοιμο, το ανοίγουμε το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.

Μετά χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μαγιονέζα και το sour cream. Ανακατεύουμε την σόδα μέσα στο ξύδι και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο, όσο να μη γίνει πολύ σκληρή η ζύμη μας.

Μετά βάζουμε την ζύμη μας λίγη, λίγη μέσα σε αυτό το ειδικό εργαλείο, το κλείνουμε και το ψήνουμε στη φωτιά. Όταν τελειώσουμε με όλο το μείγμα μας τα γεμίζουμε με το μείγμα του ζαχαρούχου και τα καρυδάκια μας είναι έτοιμα!

Tips:

1) Το sour cream Θα το βρείτε στα ρώσικα τα μαγαζιά και λέγεται Σμετανα.
2) Το εργαλείο αυτό άκουσα ότι το έχει το σουπερμάρκετ LDL.

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα "καρυδάκια" με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα "καρυδάκια" με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα "καρυδάκια" με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Ρώσικα γεμιστά μπισκότα "καρυδάκια" με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Sim Navrozidou