Συνταγή για Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники που θα μας φέρουν σε επαφή με την ρώσικη κουζίνα με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Μοιάζουν εμφανισιακά με κουραμπιεδάκια αλλά είναι σοκολατένια και λιώνουν στο στόμα.
- κάρδαμο 4 - 5 σπόρους
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- τζίντζερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο μισό κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές γεμάτες
- ηλιέλαιο 80 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
- αλατι 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 30 γραμμάρια
Υλικά
- ασπραδια 1
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό
- ζάχαρη άχνη Όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε ένα μέτρια αραιό μείγμα
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ΡΡώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники, που τα έχουμε δει πολλές φορές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα μάρκετ με τα ρώσικα προϊόντα αλλά ποτέ δεν τα έχουμε αγοράσει. Επειδή αγαπάμε την μαγειρική λέμε “έλα βρε αδερφέ, θα τα φτιάξουμε μόνοι μας”.
Βρήκαμε λοιπόν την αυθεντική συνταγή για Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники, βάλαμε τις ποδιές μας και ξεκινήσαμε δουλειά. Παιδιά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν πανεύκολα. Ήμασταν ξενυχτισμένοι αλλά παρόλα αυτά η συνταγή είχε απόλυτη επιτυχία και τα παιδιά τα λάτρεψαν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники:
Εκτέλεση για τα μπισκότα Пряники (πριανίκι)
Σε ένα γουδί βάζουμε τους σπόρους κάρδαμου, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε τα μπαχαρικά μας καλά. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και το μείγμα με το κάρδαμο και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε την ζάχαρη και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε επίσης το κακάο, το ηλιέλαιο, τον κρόκο αυγού και σιγά σιγά το γάλα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή ζύμη. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνει σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Δείτε ακόμα Μπισκότα με νιφάδες βρώμης χωρίς ζάχαρη
Με ένα μέτριο ποτήρι κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Αφού πλάσουμε ότι περισσεύει απλώνουμε ξανά και κόβουμε και πάλι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραιά το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε δόσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού, τον χυμό λεμονιού και λίγη λίγη την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρουμε ένα μέτρια αραιό μείγμα. Με αυτό το μείγμα επικαλύπτουμε τα μπισκότα μας. Τα στρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για όλη την νύχτα. Απολαμβάνουμε το πρωί!
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Η συνταγή είναι του φίλου μας Αντωνιος Δημητροπουλος
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή