Close

Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники

Ρώσικα-μπισκότα-Пряники-(πριανίκι)-συνταγή-

Συνταγή για Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники που θα μας φέρουν σε επαφή με την ρώσικη κουζίνα με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Μοιάζουν εμφανισιακά με κουραμπιεδάκια αλλά είναι σοκολατένια και λιώνουν στο στόμα.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε ΡΡώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники, που τα έχουμε δει πολλές φορές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα μάρκετ με τα ρώσικα προϊόντα αλλά ποτέ δεν τα έχουμε αγοράσει. Επειδή αγαπάμε την μαγειρική λέμε “έλα βρε αδερφέ, θα τα φτιάξουμε μόνοι μας”.

Βρήκαμε λοιπόν την αυθεντική συνταγή για Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники, βάλαμε τις ποδιές μας και ξεκινήσαμε δουλειά. Παιδιά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν πανεύκολα. Ήμασταν ξενυχτισμένοι αλλά παρόλα αυτά η συνταγή είχε απόλυτη επιτυχία και τα παιδιά τα λάτρεψαν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники:

Ρώσικα-μπισκότα-Пряники-(πριανίκι)-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μπισκότα Пряники (πριανίκι)

Σε ένα γουδί βάζουμε τους σπόρους κάρδαμου, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε τα μπαχαρικά μας καλά. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και το μείγμα με το κάρδαμο και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε την ζάχαρη και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε επίσης το κακάο, το ηλιέλαιο, τον κρόκο αυγού και σιγά σιγά το γάλα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή ζύμη. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνει σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.

Δείτε ακόμα Μπισκότα με νιφάδες βρώμης χωρίς ζάχαρη

Με ένα μέτριο ποτήρι κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Αφού πλάσουμε ότι περισσεύει απλώνουμε ξανά και κόβουμε και πάλι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραιά το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε δόσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού, τον χυμό λεμονιού και λίγη λίγη την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρουμε ένα μέτρια αραιό μείγμα. Με αυτό το μείγμα επικαλύπτουμε τα μπισκότα μας. Τα στρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για όλη την νύχτα. Απολαμβάνουμε το πρωί!

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Ρώσικα-μπισκότα-Пряники-(πριανίκι)-συνταγή-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Αντωνιος Δημητροπουλος

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr