Υλικά
3 μπάλες ρύζι ( βλ. συνταγή ), μία μεγαλύτερη, μία μεσαία και μία μικρή.
1 φέτα αγγούρι
Λίγα μαύρα φασόλια ( ή κομμένες μαύρες ελιές )
3 ντοματίνια
Λίγο καρότο
Μερικά «μπουκετάκια» μπρόκολο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με το εργαλείο για τις μπάλες παγωτού τις τρεις ρυζόμπαλες και τις τοποθετούμε με τη μεγαλύτερη προς τα κάτω ( όπως στη φωτό), Φτιάχνουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο με τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις «μπάλες» του με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Στολίζουμε την «κορυφή» με μία ροδέλα καρότου κομμένη σε σχήμα αστεριού. Κόβουμε τη φέτα αγγουριού σε σχήμα «καπέλου» και την τοποθετούμε στην κορυφή. Παίρνουμε τα φασόλια ή κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις μαύρες ελιές και φτιάχνουμε «τα μάτια», τα δύο «κουμπιά», τα «χέρια» και τη βάση του «δένδρου». Κόβουμε μία ακόμη ροδέλα καρότου και της δίνουμε σχήμα «μύτης». Ο Ρυζοχιονάνθρωπος είναι έτοιμος για το τραπέζι!!
Πηγή: tasty-day.gr