Κόκκινο σαγανάκι με μύδια και γαρίδες. Μια φανταστική συνταγή για το σαρακοστιανό. Τραπέζι.
Υλικά
1κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά μουστάρδα
300 γρ καθαρισμένες γαρίδες
300 γρ μύδια καθαρισμένα
200 γρ γραβιέρα σε κύβους –αν θέλουμε.
Αλάτι – πιπέρι- ζάχαρη.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι, την πιπεριά και το κρεμμύδι για να σωταριστούν ελαφριά. Κατόπιν προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνω να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνω τη μουστάρδα και το κέτσαπ.
Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω τις γαρίδες και τα μύδια. Στη συνέχεια ρίχνω ¼ κουταλιού του καφέ ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Αφήνω να σιγοβράσουν για 5 λεπτά της ώρας ακόμη και σβήνω τη φωτιά. Τέλος, αν θέλω, προσθέτω και τη γραβιέρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024