Σαλάτα με φασολάκια σκορδάτα που θα σας ξετρελάνουν. Ιδανικά για μπουφέ αλλά και για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Τα φρέσκα φασολάκια έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα τρώμε με κόκκινη σάλτσα. Όμως τα φασολάκια είναι ένα πολύ υγιεινό λαχανικό και μπορούμε να τα απολαύσουμε σε ριζότο λαχανικών αλλά και με πολλές άλλες εκδοχές. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να τα απολαύσουμε σε σαλάτα.
Θα βράσουμε τα φασολάκια, θα προσθέσουμε μυρωδικά και θα έχουμε έτοιμη την πιο νόστιμη και χορταστική σαλάτα. Αν την δοκιμάσετε σίγουρα θα γίνει μία σαλάτα που δε θα λείπει από το τραπέζι σας, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή καθαρίζουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης. Επίσης προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, βράζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και όταν ενεργοποιηθούν οι ατμοί για 2 λεπτά ακόμη συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά. Έπειτα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Δείτε ακόμα Κοκκινιστό φιλέτο κοτόπουλο με φασολάκια, πιπεριές και κολοκυθάκια
Με μέγιστη φωτιά το 9 εμείς το βάζουμε στο 4. Βράζουμε τα φασολάκια μας σκεπασμένα συνεχώς και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασολάκια μας στο σουρωτήρι, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και στο ίδιο σκεύος που μαγειρεύτηκαν τα φασολάκια βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία αφού έχει στεγνώσει το σκεύος πρώτα.
Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε να σοταριστούν κι αυτά, προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε.
Tips για την σαλάτα με φασολάκια φρέσκα σκορδάτα
Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκαν φασολάκια τσαουλί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr