Πεντανόστιμη σαλάτα με καλαμπόκι, κολοκυθάκια και ένα ιδιαίτερο dressing από lime και αβοκάντο. Είναι μια ανάλαφρη δροσερή σαλάτα, πέρα από τα καθιερωμένα που συνηθίζουμε, είπαμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε την ντοματοσαλάτα, το λάχανο και το μαρούλι, με κολοκυθάκι, καλαμπόκι, ντοματίνια και dressing lime αβοκάντο. Ο ηλιόσπορος δίνει μια διαφορετική υφή και απογειώνει την γεύση. Δοκιμάστε την είναι εκπληκτική!
- κολοκυθάκια 2 μέτρια τριμμένα
- καλαμποκι 2 φλιτζάνια
- ντοματίνια 1 φλιτζάνι κομμένα στη μέση
- κρεμμυδι 1 μέτριο ψιλοκομμένο
- μαιντανος ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος
- ηλιόσπορο ¼ του φλιτζανιού ψίχα
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά)
Υλικά
Μερίδες : 4 Προετοιμασία: 20mΈτοιμο σε: 20m
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2-3 ημέρες.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και ραντίζουμε με το λάδι αν το χρησιμοποιήσουμε και έπειτα με το dressing. Διασκορπίζουμε την ψίχα πασατέμπο και σερβίρουμε.
Corn and zucchini salad with dressing lime avocado for a lighter festive salad , beyond the mainstream and stereotypes, Pomegranate, nuts, rocket etc., that we often prefer these days. Although personally I love them, this year I can replace it with zucchini, corn, cherry tomatoes and dressing avocado lime. Stunning!
Ingredients
For the salad:
2 medium zucchini, grated or cut spiral or as we like
2 cups corn
1 Cup cherry tomatoes cut in half
1 medium onion chopped
¼ Cup parsley, finely chopped
¼ cup sunflower seeds
1 tablespoon olive oil (Optional)
For the dressing:
½ avocado
1 fresh onion
¼ Cup parsley, finely chopped
salt & pepper
Juice from 1 lime
1/3 Cup water
1 clove of garlic
Method
Step 1
Beat all ingredients for dressing in multi and keep in the refrigerator until use and for other 2-3 up 5 days.
Step 2
Mix in large bowl zucchini, cherry tomatoes, corn, onion and parsley.
Step 3
Transfer to a bowl or serving platter and sprinkle with oil if you use it and then the dressing. scatter sunflower seeds and serve.