Συνταγή για Σαλάτα με παντζάρι και κινόα. Μία αποτοξινωτική σαλάτα με κινόα και παντζάρια πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές Ίνες..
- παντζάρι 2 μεγάλα
- σκορδο 1 σκελίδα
- κρεμμυδι 1/2
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- μπαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κινόα 60 γραμμάρια σε κονσέρβα
- ανάμεικτα λαχανικά 80 γραμμάρια φρέσκα φύλλα
- καρυδια 40 γραμμάρια
Υλικά
Οι σαλάτες εκτός από διαιτητικό βραδινό ή ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό στα τραπέζια μας, είναι και πολύ δυναμωτικές και θρεπτικές. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει μία συνταγή με παντζάρια, κινόα, και ανάμεικτα baby φύλλα από παντζάρια, άγρια ρόκα και σπανάκι.
Είναι μία πεντανόστιμη σαλάτα γεμάτη χρώματα, μυρωδιές και νοστιμιά που μπορείτε να την απολαύσετε σαν βραδινό, σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό και σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Εμείς δοκιμάσαμε αυτή τη σαλάτα με κινόα και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σαλάτα με παντζάρι και κινόα:
Αυτήν την σαλάτα θα την φτιάχνετε συνέχεια και θα γίνει η αγαπημένη σας!! Λίγοι την γνωρίζουν αυτήν την συνταγή!! Είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές Ίνες.
INGREDIENTS
2 big beetroots
1 garlic bulb
1/2 onion
2 tbsp olive oil
2 tbsp balsamic vinegar
salt
pepper
60 g canned quinoa
80 g fresh leaves from baby(spinach,beetroot,wild rocket)
40 g walnuts
GERMAN
ZUTATEN
2 große Rote Beete
1 Knoblauchknolle
1/2 Zwiebel
2 EL Olivenöl
2 EL Balsamico-Essig
Salz
Pfeffer
60 g Quinoa aus der Dose
80 g frische Blätter vom Baby (Spinat, Rote Beete, wilder Rucola)
40 g Walnüsse
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την φλούδα από 2 μεγάλα παντζάρια. Κόβουμε το πάνω μέρος από έναν βολβό σκόρδου. Πάνω στο αλουμινόχαρτο στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα παντζάρια και τον βολβό σκόρδου.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι κλείνουμε καλά την λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 60-65 λεπτά στους 180 c. Κόβουμε ένα μισό κρεμμύδι σε κομμάτια.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα ψητά σκόρδα τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , τις 2 κουταλιές της σούπας το βαλσάμικο ξύδι , αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να γίνει πολτός.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι
Τον ρίχνουμε πάνω από τα παντζάρια , προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κινόα σε κονσέρβα και τα φρέσκα φύλλα από baby σπανάκι , παντζάρι και άγρια ρόκα. Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα και προσθέτουμε και τα καρύδια σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε ξανά και η σαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Τόσο νόστιμη και υγιεινή που θα την φτιάχνετε συχνά για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Tips
Τα ανάμεικτα λαχανικά να έχουν σπανάκι, άγρια ρόκα και φύλλα από παντζάρι. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή