Σαλάτα με ψητά ροδάκινα και χαλούμι που θα απογειώσει τον μπουφέ σας και όχι μόνο.
- ανάμεικτα λαχανικά 1 συσκευασία
- κρεμμυδι 3 κουτ. σ. το πράσινο μέρος από φρέσκο
- ντοματίνια 6
- αγγούρι 1 μικρό
- δυοσμος 10 μικρά φύλλα
- βασιλικός 10 μικρά φύλλα
- σταφίδες 1 κουτ.σ. ξανθές
- δαμάσκηνα 4 αποξηραμένα
- βερικοκα 4 αποξηραμένα
- αμυγδαλα 3 κουτ. σ.
- ροδακινα 1 μεγάλο
- χαλούμι 225 γρ.
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση ανθός
Υλικά
- σκορδο 1 σκελίδα
- ψωμι του τοστ 1 φέτα
- ελαιολαδο 1 κουτ. σ.
- ρίγανη Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
Για το κρουτόν
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία πολύ ιδιαίτερη σαλάτα ,σαλάτα με ψητά ροδάκινα και χαλούμι . Η σαλάτα μας θα έχει ανάμεικτα λαχανικά, χειροποίητα κρουτόν, αποξηραμένα δαμάσκηνα και αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες, κρεμμυδάκι φρέσκο, ψητό ροδάκινο και κυπριακό χαλούμι. Μπορεί να σας αρέσει επίσης και η χοιρινή πανσέτα γεμιστή με χαλούμι πολύχρωμες πιπεριές σε ρολό.
Το χαλούμι είναι είδος κυπριακού τυριού με δυόσμο που αξίζει να το δοκιμάσετε. Σε αυτήν την σαλάτα υπάρχει πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων και μας εισάγει στην γκουρμέ κουζίνα με έναν παραδοσιακό τρόπο. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη σαλάτα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή βράζουμε τα αμύγδαλα και τα σουρώνουμε. Τα ξεφλουδίζουμε και τα βράζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρά καρέ, τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και το σκόρδο ολόκληρο και τα ψήνουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν. Αφού γίνουν, τα βγάζουμε στην άκρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα πλένουμε και κόβουμε αν χρειάζεται τα ανάμεικτα λαχανικά.
Τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Στην ίδια σαλατιέρα προσθέτουμε μόνο το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες, τα ντοματίνια και το αγγούρι κομμένα επίσης και ραντίζουμε την σαλάτα μας με ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με λευκά φασόλια και τόνο
Ανακατεύουμε την σαλάτα και την βάζουμε στην άκρη. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφού γίνουν τα βάζουμε στην άκρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ροδάκινο το οποίο το έχουμε κόψει σε φέτες και το ψήνουμε χωρίς καμία λιπαρή ουσία και από τις δύο πλευρές. Το “χνούδι” από το ροδάκινο χάνεται στο ψήσιμο. Σε ένα άλλο τηγάνι παράλληλα ψήνουμε το χαλούμι το οποίο το έχουμε κόψει σε φέτες.
Ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε το ροδάκινο πάνω στο ξύλο κοπής για να κρυώσει. Στην συνέχεια το κόβουμε σε μπουκιές και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Στολίζουμε την σαλάτα με φέτες χαλούμι, τα αμύγδαλα, τα κρουτόν και αλατίζουμε. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή