Σαλάτα με ρεβίθια και σώς ταχίνι. Καλοκαιρινή νηστίσιμη σαλάτα με ρεβίθια και σώς ταχίνι για κάθε περίοδο νηστείας.
- ρεβύθια 500 γραμμάρια
- ντοματίνια 10-12
- αγγούρι 2 μικρά
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- αβοκαντο 1
- σουσαμι Κατά βούληση καβουρδισμένο
Υλικά
- μαιντανος ½ ματσάκι μόνο τα φύλλα
- ταχίνι 90 γραμμάρια
- σησαμέλαιο 60 ml παρθένο
- σκορδο 1 σκελίδα
- λεμονι Χυμό από 1
- καστανή ζάχαρη ½ κουταλιά της σούπας
- νερό 80 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σώς ταχίνι
Υπέροχη νηστίσιμη σαλάτα με ρεβίθια, πορτοκαλί πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, αβοκάντο, αγγούρι και μερικά ακόμη απλά υλικά, περιχυμένη με σώς από ταχίνι, χυμό λεμονιού και σησαμέλαιο. Είναι μία αρωματική, χορταστική, vegan, νηστίσιμη και υγιεινή σαλάτα για μικρούς και μεγάλους.
Είναι πεντανόστιμη και δροσερή και η πλούσια γεύση της θα σας κάνει να φτιάχνετε αυτή την σαλάτα με ρεβύθια όλο τον χρόνο και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα ή και σαν συνοδευτικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την νηστίσιμη σαλάτα με ρεβίθια και σώς ταχίνι:
Προετοιμασία των υλικών
Αρχικά βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ για τουλάχιστον 8-12 ώρες σε μία λεκάνη με νερό. Την επόμενη μέρα για να ετοιμάσουμε την σαλάτα μας, κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, αφαιρούμε τα σπόρια από τα αγγούρια και τα κόβουμε σε ροδάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Επίσης κόβουμε την πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια και το αβοκάντο σε φέτες και ξεκινάμε την προετοιμασία της σαλάτας μας.
Εκτέλεση για την σαλάτα
Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια καλά, την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε πολύ νερό για 40 λεπτά με 1 ώρα. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύονται. Στα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι στο νερό. Σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσουν τα ρεβίθια παίρνουμε μία σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πορτοκαλί πιπεριά, τα αγγούρια, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και το αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε την σώς βάζοντας στο μούλτι το ταχίνι, τον μαϊντανό και το σησαμέλαιο.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμη Σαλάτα με Καλαμάρι, Φοινόκιο και Πορτοκάλι
Επίσης στο μούλτι προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά για να έχουμε μία ρευστή σώς κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και τα 80 ml νερού. Χτυπάμε και πάλι και περιχύνουμε με την σώς την σαλάτα. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και είναι έτοιμη.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Caterina Palaska
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr