Η φαντασία στις σαλάτες δεν έχει όριο, παρά μόνο το μέτρο και το σωστό ταίριασμα των υλικών.
Υλικά συνταγής
400γρ. πατατούλες μικρές βρασμένες ή ψημένες στο φούρνο μικροκυμάτων
200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα
3 τομάτες, ώριμες, σφιχτές, κομμένες στα 4
4 αβγά βραστά σφιχτά κομμένα στα 4
6 φιλέτα αντσούγιας ξαρμυρισμένα δίχως κοκαλάκια [προαιρετικά]
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Για το ντρέσινγκ
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο σε γουδί μαζί με αλάτι
1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη
1 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι (με προσοχή- Άν βάλετε ατζούγια-γιατί η αντσούγια της σαλάτας είναι αλμυρή)
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα στρώνουμε από κάτω τα φύλλα σαλάτας, μετά τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε καλά με δύναμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά της και να γίνει ένας ωραίος χυλός [λίγο αλάτι γιατί ήδη έχετε αλατίσει τη σαλάτα σας].
Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους