Close
Σάλατα με ρόδι , άγριο ρύζι και φέτα

Βινεγκρέτ

⅓ της κούπας ‏Ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
⅓ της κούπας ‏Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι της σούπας ‏Μουστάρδα
1 κουταλάκι της σούπας ‏Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ‏Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ‏Αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ‏Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Σαλάτα

3 κούπες ‏Νερό
1 κούπα ‏Άγριο ρύζι
1 κούπα ‏Ρόκα
1 κούπα ‏Ρόδοι ( τους σπόρους )
1/3 της κούπας ‏Κουκουνάρι
1/4 της κούπας ‏Τυρί φέτα
Έκτέλεση :

Αναμειγνύετε τα συστατικά της βινεγκρέτ και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 3 κούπες με νερό και περιμένετε μέχρι να βράσει. Προσθέστε το άγριο ρύζι , καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Μόλις το νερό έχει απορροφηθεί μεταφέρετε το ρύζι σ’ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Αφήστε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μην μαράνει τα άλλα υλικά.
Αφού πλύνετε καλά τα υλικά , τα προσθέτετε στο μπολ με όση βινεγκρέτ θέλετε. Προσθέστε το τυρί φέτα , ή αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή προτιμήστε ανθότυρο

Πηγή : buzzfeed.com