Σπανακόρυζο σαλάτα με μαϊντανό, άνηθο και κρεμμύδι. Πολύ θρεπτική και νόστιμη. Μία συνταγή για σπανακόρυζο που γίνεται εύκολα και σε μισή ώρα έχετε ένα νόστιμο φαγητό! Μπορεί τα παιδιά μας να μην το προτιμούν, αλλά με μπόλικο λεμονάκι θα τους αρέσει.
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσω το σπανάκι το πλένω καλά, το ρίχνω σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά, μετά το βγάζω και το κόβω. Σε μια κατσαρόλα βάζω μπόλικο λάδι να ζεσταθεί, τσιγαρίζω το κρεμμύδι, μετά ρίχνω το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι,και 1 ποτήρι νερό σκεπάζω την κατσαρόλα για 10 λεπτά, μετά βάζω 150 γρ. ρύζι Καρολίνα, και το αφήνω να βράσει για ακόμα 20/25 λεπτά. Το σερβίρω με φρέσκο άνηθο ελιές και φέτα. Μπορείτε βεβαία να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει.
Η συνταγή είναι της Mariana Atina