Υπέροχη σάλτσα μανιταριών bordelaise που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αυτή η σάλτσα έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι τόσο νόστιμη που μπορεί πραγματικά να συνοδεύσει όλα τα κρεατικά και τα ζυμαρικά σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αλλά και νόστιμο αυτή η σάλτσα αποτελεί μοναδική λύση για εσάς.
- μανιταρια 100 γρ. ψιλοκομμένα σιτάκε
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ.
- κρασι 1/3 φλ. ξηρό κόκκινο
- κρεμμυδι 1/4 φλ. ψιλοκομμένα
- μπαλσάμικο 1 κ.σ. ξίδι
- ζωμό 1 φλ. βοδινού
- worcestershire sauce 2 κ.γ. ή σόγια σως
- ντοματα 1 κ.γ. πάστα
- δενδρολίβανο λίγο
- μουσταρδα 1/2 κ.γ.
Υλικά
Δείτε ακόμα Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια
Η σάλτσα που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας είναι ιδανική στους ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους για να χάσουν κιλά ή που προσπαθούν να ακολουθούν μία υγιεινή διατροφή γενικότερα. Φυσικά είναι ιδανική για παιδιά. Δείτε παρακάτω:
Μια σάλτσα μανιταριών που θα λατρέψετε. Ταιριάζει τέλεια με κρεατικά αλλά προσωπικά μου αρέσει πολύ και με ζυμαρικά. Η σάλτσα bordelaise είναι μια γαλλική σάλτσα η οποία πήρε το όνομά της από την περιοχή Μπορντό της Γαλλίας, που φημίζεται για το κρασί της.
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει ένα φλιτζάνι σάλτσα. Η μερίδα είναι το 1/4 του φλιτζανιού και έχει μόλις 69 θερμίδες.
Tips και αντικαταστάσεις για την σάλτσα μανιταριών bordelaise light
Αντί για μανιτάρια σιτάκε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλων ειδών μανιτάρια της επιλογής σας. Το κρασί Πόρτο με καταγωγή την Πορτογαλία είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή. Εναλλακτικά αν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό βάλτε ό,τι κόκκινο ξηρό κρασί θέλετε.
Αντί για ζωμί βοδινού μπορείτε να βάλετε ζωμό λαχανικών. Η καλύτερη μουστάρδα για την συνταγή είναι η Dijon. Αν δεν έχετε, βάλτε ό,τι μουστάρδα θέλετε και έχετε. Μια πεντανόστιμη, ιδιαίτερη, διαφορετκή σάλτσα μανιταριών που ταιριάζει τέλεια με όλων των ειδών τα κρεατικά.
Χρόνος μαγειρέματος 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος 7 λεπτά
4 μερίδες
69 θερμίδες
Εκτέλεση για την σάλτσα μανιταριών bordelaise light
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μανιτάρια με το αλεύρι.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ανακατέψτε το κρασί, τα κρεμμύδια και το μπαλσάμικο. Μόλις πάρουν βράση μαγειρέψτε για 3 λεπτά περίπου. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέστε τον ζωμό, την σόγια σως, την πάστα ντομάτας και το δεντρολίβανο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίξτε μέσα την μουστάρδα. Σερβίρετε.
Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ
Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ
Η συνταγή ανέβηκε στο site της Emily Vagia mrssoupe.com
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr