Συνταγή για σάλτσα μανιταριών για σνίτσελ και μακαρόνια. Επαγγελματική συνταγή για λευκή σάλτσα με μανιτάρια, για να φτιάξουμε σνίτσελ αλά κρεμ, φιλέτα κοτόπουλου ή χοιρινού αλά κρεμ, ελληνικές καρμπονάρες και ριζότο αλά κρεμ. Μία λευκή σάλτσα για πολλές παρασκευές που θα σας λύσει τα χέρια, που ταιριάζει τέλεια ακόμη και στο μοσχαρίσιο κρέας. Μία συνταγή της φίλης μας Natasa Cuka.
- μανιταρια 1/2 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια
- νερό 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Σνίτσελ κοτόπουλο με το πιο εύκολο πανάρισμα
Θέλετε να φτιάξετε σνίτσελ αλά κρεμ σαν της ταβέρνας ή καρμπονάρες αλά ελληνικά, αλλά συνέχεια κάτι λείπει από την γεύση; Αυτή η αυθεντική και επαγγελματική θα λέγαμε συνταγή για λευκή σάλτσα θα σας λύσει τα χέρια τόσο με τα σνίτσελ όσο και με τα φιλέτα κοτόπουλου ή τα μακαρόνια και τις πατάτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σάλτσα μανιταριών για σνίτσελ και μακαρόνια:
Εκτέλεση για τη σάλτσα μανιταριών για σνίτσελ και μακαρόνια
Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στις 4 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο πριν γίνει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
Κοτόπουλο αλά κρεμ με κρασί
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε με την σάλτσα ή τα σνίτσελ ή τα μακαρόνια μας. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Tips για την τη σάλτσα μανιταριών για σνίτσελ και μακαρόνια
Το μείγμα με το κορν φλάουρ είναι προαιρετικό, εξαρτάται με το πόσο δεμένη θέλουμε την σάλτσα μας. Μπορεί και να δέσει από μόνη της, αλλά αν χρειαστεί προσθέστε το. Το βούτυρο είναι προαιρετικό. Αντί για κονιάκ μπορούμε να σβήσουμε την σάλτσα με λευκό κρασί ή και με νερό.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr