Συνταγή για σάλτσα πέστο για μακαρόνια και σάντουιτς. Σπιτική σάλτσα βασιλικού ή αλλιώς πέστο με μόλις 5 υλικά, για να μη χρειαστεί να την αγοράσουμε ποτέ ξανά από το σούπερ μάρκετ. Μία συνταγή της φίλης μας Chris Tina.
- βασιλικός 150 γραμμάρια φύλλα
- ελαιολαδο 100-150 ml
- σκορδο 2-3 σκελίδες
- παρμεζανα 50-100 τριμμένη
- κουκουνάρι 1 χούφτα
Υλικά
Μερακλήδικη μακαρονάδα με κιμά
Η σάλτσα βασιλικού ή αλλιώς πέστο δημιουργεί αρωματικές και υπέροχες μακαρονάδες ενώ μπορούμε να την εντάξουμε και σε σάντουιτς ή ομελέτες φούρνου. Για να μην αγοράζετε συνεχώς πέστο από το σούπερ μάρκετ, θα σας δείξουμε πως με μόλις 5 υλικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό πέστο με φρέσκο βασιλικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σάλτσα πέστο:
Εκτέλεση για τη σάλτσα πέστο
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το καλό χτύπημα. Στο τέλος βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως
Στο τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι, χτυπάμε και δοκιμάζουμε στη γεύση αν θέλουμε περισσότερη παρμεζάνα. Το αποθηκεύουμε σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και είναι έτοιμο για χρήση.
Tips για τη σάλτσα πέστο
Το κουκουνάρι είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε να είναι πιο ρευστό βάζουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr