Συνταγή για σιροπιασμένο και μελωμένο νηστίσιμο σάμαλι για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και για όλη τη Σαρακοστή, με απλά υλικά
από τη φίλη μας Voula Kratimenou Rapti.
- Σιμιγδάλι χοντρό 1 1/2 φλιτζάνι
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 1/2 φλιτζάνι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Συνταγή για σπιτική λαγάνα
Από το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρα δεν μπορεί να λείπει το γλυκό. Και τί πιο ταιριαστό με τα σαρακοστιανά σας, από ένα ζουμερό, σιροπιασμένο και μελωμένο σάμαλι, αφράτο και πεντανόστιμο. Φυσικά είναι νηστίσιμο και vegan και σίγουρα φτιάχνεται με απλά και οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σάμαλι για τη Καθαρά Δευτέρα:
Εκτέλεση για το σάμαλι για τη Καθαρά Δευτέρα
Ανακατεύουμε το χοντρό σιμιγδάλι, με το ψιλό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκατοστών με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο σάμαλι για τη Καθαρά Δευτέρα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και την γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σιροπιάζουμε το κρύο σάμαλι με το ζεστό σιρόπι.
Tips για το σάμαλι για τη Καθαρά Δευτέρα
Η γλυκόζη είναι προαιρετική.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr