Υλικα
Δυο φλυτζ χοντρο σιμιγδαλι
Ενα φλυτζ ψιλο σιμιγδαλι
Ενα φλυτζ ζαχαρη( βγαινει αρκετα γλυκο,γι αυτο αν δεν σας αρεσει ,βαλτε μισο φλυτζ)
Μια βανιλια
Μισο κγ μαστιχα
Ενα πολτοποιημενο στο μουλτι,πορτοκαλι
Χυμος απο ενα πορτοκαλι
Ενα φακ μπεικιν παουντερ
Ενα κ γ σοδα
Λιγα αμυγδαλα χωρις φλουδα πολτοποιημενα στο μουλτι,οχι εντελως , να τα καταλαβαίνουμε στο δοντι
Ενα και μισο φλυτζ νερο
Ινδικη καρυδα (αν θελετε)
Σιροπι
4 φλυτζ ζαχαρη
4 φλυτζ νερο
Μια πορτοκαλοκουπα στιμενη(αν δεν θελετε τη σπιρτάδα της φλούδας, βαλτε ξυσμα)
Μια βανιλια
Μισο σφηνακι ουζο( ηθελα λικερ μαστιχα αλλα δεν ειχα)
Εβαλα σε μπολ,το σιμιγδαλι,την μπεικιν,τη βανιλια,τη μαστιχα ,τη ζαχαρη και τα αμυγδαλα
Στο μουλτι ,οπου ηταν το πολτοπ.πορτοκαλι,προσθεσα το χυμο ενος αλλου πορτοκαλιου και διέλυσα τη σοδα
Τα εριξα και αυτα στο μπολ
Εριξα περ ενα και μισο φλυτζ νερο για να γινει ενας χυλος πηχτος
Εβαλα το χυλο στο πυρεξ και εψησα στους 180 για περ μια ωρα
Οταν αρχισε να παιρνει χρωμα,το εβγαλα γρηγορα και το χαραξα σε κοματια, βρεχοντας το μαχαιρι καθε τοσο( συμβουλη Αργυρως)
Εβρασα το σιροπι για εξι περ λεπτα και στο τελος προσθεσα και το ουζο.
Μολις εβγαλα το γλυκο,το σιροπιασα με το καυτο σιροπι
Μια χαρα το ρούφηξε ολο
Προσθεσα και ινδικη καρυδα,μας αρεσει
Εγινε πολυ ωραιο.Εχει εντονη γευση πορτοκαλιου.
Σας εβαλα και τη συνταγη απο το σακουλακι του σιμιγδαλιου.Την ειχα κανει περσι,ειχε γινει ωραια .
Διαλέγετε και παίρνετε.
Το σκουρο χρωμα ειναι απο το πορτοκαλι
Κανονικα,επρεπε να το κοψω αυριο,αλλα δεν με διακρίνει η υπομονη!!!!!!
Αυριο λοιπον που το δοκιμασα,ειναι τελειο,εχει μια ελάχιστη σπιρτάδα απο τη φλουδα του πορτοκαλιου ,αλλα εμας μας αρεσει!!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: F for Food