Νόστιμα σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο γεμάτα βιταμίνες και πολύ υγιεινά! Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικό ψάρι από άποψη βιταμινών αλλά και θερμίδων. Είναι χορταστικό, έχει πλούσια γεύση και λίγα λιπαρά ενώ τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλά. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ενα Σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο γιε ενα χορταστικό πρωινό, απογευματινό ή βραδινό.
- Γάλα φρέσκο 190 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζάχαρη άχνη 30 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- βουτυρο 200 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 3 μεσαία
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα των μπριός
- σωλομός 3-4 φιλέτα
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- αβοκαντο 1-2
- μαρούλι 3-4 φύλλα
- άνηθος Κατά βούληση
Για την γέμιση
Αν τα ψωμάκια μπριός του εμπορίου δεν σας ικανοποιούν μπορείτε να τα φτιάξετε πανεύκολα και μόνοι σας. Θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για Σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο που έχει σίγουρη επιτυχία κι εμείς προσωπικά δεν την αλλάζουμε με καμία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο:
Εκτέλεση για τα μπριός
Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει. Απλώνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε φόρμα για μάφιν και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια, όσες και οι θήκες των μάφιν και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι. Βάζουμε το κάθε μπαλάκι στην φόρμα για μάφιν και καλύπτουμε με μία πετσέτα.
Δείτε ακόμα Σαντουιτσάκια για το σχολείο με σπιτικά αφράτα ψωμάκια
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε ψηλή θέση στον φούρνο.
Εκτέλεση για τα μπριός, σολομό και αβοκάντο
Κόβουμε τα μπριός στην μέση. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι από μία φέτα σολομού, τυρί κρέμα, φέτες αβοκάντο, φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και λίγο άνηθο και κλείνουμε με το δεύτερο μπριός και απολαμβάνουμε!
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Dimou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή