Θέλετε ένα γλύκισμα τραγανό και νηστίσιμο; Τότε αυτά τα σαρακοστιανά κουλουράκια με ταχίνι και φουντούκια θα σας ξετρελάνουν. Τέλεια συνταγή για οικονομικά σαρακοστιανά κουλουράκια για vegans, χορτοφάγους και όσους νηστεύουν.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ταχίνι 60 γραμμάρια με κακάο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 60 γραμμάρια
- κονιάκ 40 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- φουντουκι 50 γραμμάρια χοντροσπασμένα
Υλικά
Η νηστεία είναι μία δοκιμασία για κάθε πιστό. Μία δοκιμασία που αποδεικνύει την εγκράτεια. Επίσης στο σήμερα, είναι και μία καλή αφορμή για αποτοξίνωση από το κρέας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τις περιόδους νηστείας πρέπει να τρώμε μόνο άνοστα φαγητά και γλυκά και αυτά τα σαρακοστιανά κουλουράκια το αποδεικνύουν.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι
Αν αγαπάτε το άρωμα και την μοναδική γεύση του ταχινιού αυτά τα κουλουράκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας όλο τον χρόνο. Ο συνδυασμός του ταχινιού με τα φουντούκια είναι ονειρεμένος γευστικά και αυτά τα κουλουράκια θα γίνουν το τέλειο γλύκισμα για εσάς και τους επισκέπτες σας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Σαρακοστιανά κουλουράκια με ταχίνι και φουντούκια
Εκτέλεση για τα Σαρακοστιανά κουλουράκια με ταχίνι και φουντούκια
Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το ταχίνι με κακάο, με το κονιάκ και με την μισή ποσότητα του χυμού πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε την σόδα μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα στην λεκάνη με το κονιάκ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ.
Δείτε ακόμα Vegan easter cookies: Τα απόλυτα νηστίσιμα κουλουράκια (βίντεο)
Ξεκινάμε και πλάθουμε το μείγμα προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το μείγμα γίνει μία αφράτη και μαλακή ζύμη, προσθέτουμε και τα χοντροσπασμένα φουντούκια. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα Σαρακοστιανά κουλουράκια με ταχίνι και φουντούκια
Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα ρούμι. Μπορούμε αντί για φουντούκια να βάλουμε κάποιον άλλον ξηρό καρπό. Γίνονται τέλεια και με σκέτο ταχίνι. Γίνονται τραγανά. Αντί για αλκοόλ μπορούμε να βάλουμε επιπλέον χυμό πορτοκαλιού. Βγαίνουν περίπου 30 κουλουράκια, ανάλογα και το μέγεθος ή το σχήμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Roula Hatzispirou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή