Συνταγή για γεμιστά σαρακοστιανά μπισκότα με γέμιση από καρύδια, σταφίδες, μέλι και μπαχαρικά που μοσχοβολούν κανέλα. Είναι η τέλεια επιλογή για βούτημα, τόσο τη Σαρακοστή όσο και κάθε περίοδο νηστείας, από τη φίλη μας Gogo Samiou.
- ελαιολαδο 2 κούπες
- ζαχαρη 1 κούπα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
- ρακί 1/4 κούπας
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6-7 κούπες
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Νηστίσιμα μπισκότα Πάστα Φλώρα
Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα που είναι νησιώτικα και λαχταριστά. Γεμιστά με σταφίδες, καρύδια, μέλι και μπαχαρικά, αυτά τα μπισκοτάκια μπορεί να είναι τραγανά, αλλά ταυτόχρονα λιώνουν στο στόμα. Το τέλειο γλυκάκι για τη Σαρακοστή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά νησιώτικα σταφιδωτά:
Εκτέλεση για τα σαρακοστιανά νησιώτικα σταφιδωτά
Αρχικά χτυπάμε στο μπλέντερ τις σταφίδες, τα καρύδια, το καβουρδισμένο σουσάμι. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και διαλύουμε το μέλι στο νερό. Προσθέτουμε και το μείγμα του μελιού στο μείγμα με τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το ελαιόλαδο στο μίξερ για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά το χτύπημα. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στο μίξερ καθώς και την ρακί. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, μέσα στο μείγμα με το λάδι. Θέλουμε να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφράτα, νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και παίρνουμε μία μία μπαλίτσα στα χέρια μας. Ανοίγουμε με τη παλάμη μας τη μπαλίτσα σε πιτούλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
Βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμισης σε κάθε πιτούλα, κλείνουμε ομοιόμορφα και οβάλ, ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι και βάζουμε το μπισκότο σε καλά λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα σαρακοστιανά νησιώτικα σταφιδωτά
Αν θέλετε μπορείτε στη γέμιση να αντικαταστήσετε τα καρύδια με μια κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε μαλακό αλεύρι. Επειδή βγαίνουν πολλά μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά στη μισή δοσολογία, εκτός από τη μαγειρική σόδα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο μουσικός σε πασίγνωστο Ελληνικό Συγκρότημά
- Χριστούγεννα 2024: Πώς να μεταμορφώσεις το παλιό πράσινο δέντρο σε λευκό
- 5+1 Επιδόματα που θα δοθούν πριν τις γιορτές
- Προάγγελος της καταστροφής : Eμφανίστηκε το ψάρι των μεγάλων και καταστροφικών σεισμών
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 18/11/2024 ως 24/11/2024 για όλα τα ζώδια